papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Wydarzyło się szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
VI Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej zakończony

-
Poznaliśmy tegorocznego BlogerChefa

-
„Dobre praktyki w europejskim wymiarze"

-
XI Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi zakończony !

-
Grzegorz Gniech najlepszy w Czechach

-
Finał Krajowy konkursu Barista of the Year 2014 rozstrzygnięty!

-
Znamy już Mistrzów Europy BBQ 2014

-
Hiszpańskie smaki polska gościnność - II grupa

-
Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego

-
Master Chef 4 Dogs - II edycja zakończona sukcesem !

-
Wielkopolski Kucharz Roku im. Rafała Jelewskiego -wyniki

-
Finaliści konkursu Primerba Cup 2014

-
V edycja Beskidzkich Kociołków dla uczniów szkół gastronomicznych

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
Street Food Festival by Tomasz Jakubiak już w sierpniu !

-
Targi Gastrosilesia w Chorzowie-09-10.09.2014

-
V Europejskie Targi Produktów Regionalnych

-
MONIN Cup - konkurs dla młodych barmanów

-
V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO 04-05.02.15

-
Restauracja Mistrzów na Międzynarodowych Zawodach Siatkówki Plażowej

-
Konkurs fotograficzny dla pasjonatów kuchni

-
5th Food & Drink Festival według Johna Csukora -10-11.09.13

-
Beskidzkie Kociołki na Słowacji- 16.08.2014

-
Festiwal Chleba i Soli w Ciechocinku -28-29.06

-
I Międzynarodowy Zlot Zbójników w Polsce -09.08.2014

-
IX Mistrzostwa Polski w podawaniu Baraniny - Ustroń 2014 -16.08

-
Czas dobrego sera -21-22.06.2014

-
Dorszowe Żniwa - Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb Morskich 22-24.08

-
Szczęśliwa dwunastka na Wine & Food Noble Night 2014

-
IX edycja Festiwalu Smaku w Grucznie 23-24.08.14

-
V Europejskie Targi Produktów Regionalnych 10-17.08.14



Wydarzyło się

Konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY - „Energia w żywności i żywieniu”

W dniu 02.12.2010r. odbyła się w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul.Majdańskiej 30/36, konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY- „Energia w żywności i żywieniu” dla nauczycieli przygotowujących uczniów do Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Na spotkaniu obecni byli nauczyciele ze szkół z województwa mazowieckiego. Wykłady wygłosili pracownicy naukowi ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji: dr inż. Jacek Bujko i dr Beata Dasiewicz oraz dietetyk z firmy Medicaver dr. inż. Monika Molenda-Dąbrowska.

Zaprezentowane wykłady dotyczyły następujących zagadnień:

1.                         „Fizjologiczne podstawy metabolizmu energetycznego”

2.                         „Diety odchudzające i skuteczność ich stosowania” .

3.                         „Pokarm jako źródło energii”.

W trakcie konferencji odbył się również pokaz nowoczesnej metody obróbki termicznej mięsa i warzyw. Pokaz poprowadził Zbigniew Łęgowski przy współpracy z firmą MetsäTissue.

09.12.2010


  dodaj swój komentarz 


obecnie nie zgłoszono żadnego komentarza




Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.