papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Wydarzyło się szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
Turniej Kucharzy Polskiej Gastronomii w Grucznie

-
XI Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb Morskich- Dorszowe Żniwa

-
Festiwal Beskidzkie Kociołki 2014

-
W Warszawie wybrano mistrza baristów Europy!

-
V Europejskie Targi Produktów Regionalnych- najlepszy oscypek

-
I Międzynarodowy Zlot Zbójników zakończony

-
Trzy Znaki Smaku - "Podróż do korzeni"

-
VI Międzynarodowy Festiwal Kuchni Zbójnickiej zakończony

-
Poznaliśmy tegorocznego BlogerChefa

-
„Dobre praktyki w europejskim wymiarze"

-
XI Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi zakończony !

-
Grzegorz Gniech najlepszy w Czechach

-
Finał Krajowy konkursu Barista of the Year 2014 rozstrzygnięty!

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
„Salone del Gusto” - jubileuszowa X edycja

-
IX Międzynarodowe Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia

-
Targi Gastrosilesia w Chorzowie-09-10.09.2014

-
MONIN Cup - konkurs dla młodych barmanów

-
V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO 04-05.02.15

-
5th Food & Drink Festival według Johna Csukora -10-11.09.13

-
Szczęśliwa dwunastka na Wine & Food Noble Night 2014

-
IX edycja Festiwalu Smaku w Grucznie 23-24.08.14

-
VII Mistrzostwa Polski w Carvingu -15.11.2014



Wydarzyło się

Konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY - „Energia w żywności i żywieniu”

W dniu 02.12.2010r. odbyła się w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul.Majdańskiej 30/36, konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY- „Energia w żywności i żywieniu” dla nauczycieli przygotowujących uczniów do Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Na spotkaniu obecni byli nauczyciele ze szkół z województwa mazowieckiego. Wykłady wygłosili pracownicy naukowi ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji: dr inż. Jacek Bujko i dr Beata Dasiewicz oraz dietetyk z firmy Medicaver dr. inż. Monika Molenda-Dąbrowska.

Zaprezentowane wykłady dotyczyły następujących zagadnień:

1.                         „Fizjologiczne podstawy metabolizmu energetycznego”

2.                         „Diety odchudzające i skuteczność ich stosowania” .

3.                         „Pokarm jako źródło energii”.

W trakcie konferencji odbył się również pokaz nowoczesnej metody obróbki termicznej mięsa i warzyw. Pokaz poprowadził Zbigniew Łęgowski przy współpracy z firmą MetsäTissue.

09.12.2010


  dodaj swój komentarz 


obecnie nie zgłoszono żadnego komentarza




Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.