papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Wydarzyło się szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
BlogerChef, odsłona nr 4 – po góralsku

-
Polscy rzeźbiarze znowu najlepsi w Czechach.

-
EuroGastro 2014 – esencja i smak sukcesu

-
VI edycja konkursu kulinarnego "Festiwal Ryb Bałtyckich"

-
II edycja konkursu kulinarnego "Lubuskie Smaki" zakończona sukcesem !

-
Szef kuchni Adam Chrząstowski opuścił Ancorę

-
XIX edycja Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego o Tytuł Mistrza Szkolnej Patelni

-
IV edycja Konkursu Kulinarnego „Gotuj z pasją” zakończona

-
Polacy na Światowym Kongresie Tradycji Kulinarnych w Bukareszcie

-
Polak na Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników w Tajwanie

-
Targi EuroGasto 2014 zakończone -relacje z konkursów

-
Laureaci konkursów EuroGastro 2014

-
Walne Zebranie Sprawozdawczo-Wyborcze Euro-Toques Polska

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
V Europejskie Targi Produktów Regionalnych 10-17.08.14

-
Odwołany konkurs - Gęsina nie tylko na św. Marcina

-
Weź udział w konkursie Primerba Cup 2014 !

-
II Międzynarodowy Konkurs Kulinarny- Jaworzański Pstrąg 2014

-
Sezon na... owoce morza w Poznaniu !

-
VI Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś 30.05-01.06

-
III edycja konkursu kulinarnego Trendy Chef -25.04.2014 -lista

-
Kalendarz imprez Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników na 2014

-
European Barbecue Championship 2014 -19-21.06.14



Wydarzyło się

Konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY - „Energia w żywności i żywieniu”

W dniu 02.12.2010r. odbyła się w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul.Majdańskiej 30/36, konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY- „Energia w żywności i żywieniu” dla nauczycieli przygotowujących uczniów do Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Na spotkaniu obecni byli nauczyciele ze szkół z województwa mazowieckiego. Wykłady wygłosili pracownicy naukowi ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji: dr inż. Jacek Bujko i dr Beata Dasiewicz oraz dietetyk z firmy Medicaver dr. inż. Monika Molenda-Dąbrowska.

Zaprezentowane wykłady dotyczyły następujących zagadnień:

1.                         „Fizjologiczne podstawy metabolizmu energetycznego”

2.                         „Diety odchudzające i skuteczność ich stosowania” .

3.                         „Pokarm jako źródło energii”.

W trakcie konferencji odbył się również pokaz nowoczesnej metody obróbki termicznej mięsa i warzyw. Pokaz poprowadził Zbigniew Łęgowski przy współpracy z firmą MetsäTissue.

09.12.2010


  dodaj swój komentarz 


obecnie nie zgłoszono żadnego komentarza




Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.