papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Wydarzyło się szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
Hanna Szymanderska i Grzegorz Komendarek pozostaną zawsze z nami !

-
Gala Finałowa MONIN CUP Poland

-
III edycja Targów Gastrosilesia w Chorzowie zakończona !

-
IX Ogólnopolski Festiwal Pasztetników i Potraw z Gęsi w Ostrzeszowie

-
5-lecie hotelu andel s w Łodzi !

-
IX Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny 2014 zakończone !

-
„Restauracja ugotowana modą”

-
Street Food Festival by Tomasz Jakubiak- zakończony sukcesem

-
Polska regionalna w Restauracji Mistrzów

-
I Turniej Carvingowy o Puchar Królowej Marysieńki w Gniewie

-
Rekomendacja Slow Food dla restauracji Horyzont w Kołobrzegu

-
Turniej Carvingowy o Puchar Dolnej Wisły 2014

-
Turniej Kucharzy Polskiej Gastronomii w Grucznie

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2014 -25.10

-
Chefs Fight Poland - konkurs kulinarny -25.10

-
VI Bieg Kelnerów w Wiśle -28.09.14

-
IV Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich "Ale Pasztet " -23-24.11

-
Carvingowe Mistrzostwa Polski Juniorów -25.10.2014

-
Kto w tym roku zdobędzie KPP 2014

-
„Kuchnia Polska na Mazowszu 2014” - 28.11.2014

-
XII Kujawsko- Pomorskie Potyczki Kulinarne -13.11.2014

-
Finał Primerba Cup 2014 już 29 września 2014

-
Festiwal Owoców i Warzyw Świata 03-05.10.2014

-
„Salone del Gusto” - jubileuszowa X edycja

-
V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO 04-05.02.15

-
Szczęśliwa dwunastka na Wine & Food Noble Night 2014

-
VII Mistrzostwa Polski w Carvingu -15.11.2014



Wydarzyło się

Konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY - „Energia w żywności i żywieniu”

W dniu 02.12.2010r. odbyła się w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul.Majdańskiej 30/36, konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY- „Energia w żywności i żywieniu” dla nauczycieli przygotowujących uczniów do Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Na spotkaniu obecni byli nauczyciele ze szkół z województwa mazowieckiego. Wykłady wygłosili pracownicy naukowi ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji: dr inż. Jacek Bujko i dr Beata Dasiewicz oraz dietetyk z firmy Medicaver dr. inż. Monika Molenda-Dąbrowska.

Zaprezentowane wykłady dotyczyły następujących zagadnień:

1.                         „Fizjologiczne podstawy metabolizmu energetycznego”

2.                         „Diety odchudzające i skuteczność ich stosowania” .

3.                         „Pokarm jako źródło energii”.

W trakcie konferencji odbył się również pokaz nowoczesnej metody obróbki termicznej mięsa i warzyw. Pokaz poprowadził Zbigniew Łęgowski przy współpracy z firmą MetsäTissue.

09.12.2010


  dodaj swój komentarz 


obecnie nie zgłoszono żadnego komentarza




Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.