papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Wydarzyło się szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
6 Kuchnia + Food Film Fest w Poznaniu

-
Relacja z Krakowa z VII Mistrzostw Polski w Carvingu

-
Ponad 30 tys zwiedzających podczas I Festiwalu Czekolady i Słodyczy

-
III Kulinarny Rajd Mistrzów wyłonił zwycięzców

-
Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny w Przysieku 2014

-
Uczniowie z Wrocławia i Warszawy Zgotowali Sobie Sukces

-
Rekord Guinnessa w układaniu mozaiki z sushi pobity w Warszawie!

-
Daniel Olas zwycięzcą Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych

-
Działania promocyjne KRD-IG podczas targów SIAL 2014 w Paryżu

-
I Ogólnopolski Konkurs Literacka Kuchnia w Gdańsku

-
VI edycja Beskidzkiego Konkursu Młodych Kucharzy zakończona

-
Chefs Fight Poland 2014 - znamy zwycięzców !

-
Sukces w stylu EKO - NATURA food!

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
Mistrzostwa Polski dla Kucharzy w Przygotowaniu Deseru Gastronomicznego

-
Monin Cup Junior 2014 -04.12.2014

-
Wigilia Stowarzyszenia Euro - Toques Polska w Częstochowie

-
Wigilia Stowarzyszenia Beskidzkie Smaki -06.12.2014

-
Konkursy nominowane do KPP 2015

-
Renomowany katalog ​Gault & Millau w Polsce od 01.12

-
Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2014 -05.12

-
„Kuchnia Polska na Mazowszu 2014” - 28.11.2014 -lista

-
V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO 04-05.02.15



Wydarzyło się

Konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY - „Energia w żywności i żywieniu”

W dniu 02.12.2010r. odbyła się w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul.Majdańskiej 30/36, konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY- „Energia w żywności i żywieniu” dla nauczycieli przygotowujących uczniów do Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Na spotkaniu obecni byli nauczyciele ze szkół z województwa mazowieckiego. Wykłady wygłosili pracownicy naukowi ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji: dr inż. Jacek Bujko i dr Beata Dasiewicz oraz dietetyk z firmy Medicaver dr. inż. Monika Molenda-Dąbrowska.

Zaprezentowane wykłady dotyczyły następujących zagadnień:

1.                         „Fizjologiczne podstawy metabolizmu energetycznego”

2.                         „Diety odchudzające i skuteczność ich stosowania” .

3.                         „Pokarm jako źródło energii”.

W trakcie konferencji odbył się również pokaz nowoczesnej metody obróbki termicznej mięsa i warzyw. Pokaz poprowadził Zbigniew Łęgowski przy współpracy z firmą MetsäTissue.

09.12.2010


  dodaj swój komentarz 


obecnie nie zgłoszono żadnego komentarza




Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.