papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Wydarzyło się szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
Poznańskie spotkanie branży spożywczej i HoReCa !

-
Rozmowa z Zenonem Hołubowskim Przewodniczący KPP 2014

-
X Spartakiada Rodzinna CZAT Marki 2014

-
5-lecie MySquash Club i otwarcie RestoBaru !

-
Ewa Wojtysiak - Koordynatorka KPP podsumowuje konkurs !

-
Tradycja, a nowoczesność - warsztaty dla uczniów

-
Polska to kraj smakoszy - podsumowanie Targów Smaki Regionów

-
Finał konkursu Primerba Cup 2014 zakończony !

-
Wyniki Kulinarnego Pucharu Polski i Primerba Cup

-
Z przykrością zawiadamiamy o śmierci Jurka Chojnackiego

-
Finaliści Kulinarnego Pucharu Polski 2014

-
Siódmy konkurs Wine & Food Noble Night rozstrzygnięty

-
Finał Primerba Cup 2014- laureaci

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
Najlepszą restaurację w Polsce poznamy w sobotę

-
Terra Madre – Slow Food Festival w Krakowie- 7-9.11

-
Turystyka Kulinarna Polski HIT -24.10..14

-
Kulinarny Puchar Świata w Luksemburgu -22-26.11

-
Festiwal Wina Bachanalia 2014 14-16.11.2014

-
III Kulinarny Rajd Mistrzów -21.11.2014

-
CHEFS ONLY - spotkanie szefów kuchni w Mikołajkach-27.10

-
Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2014 -05.12

-
POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2014 -25.10

-
Chefs Fight Poland - konkurs kulinarny -25.10 -lista uczestników

-
IV Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich "Ale Pasztet " -23-24.11

-
Carvingowe Mistrzostwa Polski Juniorów -25.10.2014

-
„Kuchnia Polska na Mazowszu 2014” - 28.11.2014

-
XII Kujawsko- Pomorskie Potyczki Kulinarne -13.11.2014

-
V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO 04-05.02.15

-
VII Mistrzostwa Polski w Carvingu -15.11.2014



Wydarzyło się

Konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY - „Energia w żywności i żywieniu”

W dniu 02.12.2010r. odbyła się w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul.Majdańskiej 30/36, konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY- „Energia w żywności i żywieniu” dla nauczycieli przygotowujących uczniów do Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Na spotkaniu obecni byli nauczyciele ze szkół z województwa mazowieckiego. Wykłady wygłosili pracownicy naukowi ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji: dr inż. Jacek Bujko i dr Beata Dasiewicz oraz dietetyk z firmy Medicaver dr. inż. Monika Molenda-Dąbrowska.

Zaprezentowane wykłady dotyczyły następujących zagadnień:

1.                         „Fizjologiczne podstawy metabolizmu energetycznego”

2.                         „Diety odchudzające i skuteczność ich stosowania” .

3.                         „Pokarm jako źródło energii”.

W trakcie konferencji odbył się również pokaz nowoczesnej metody obróbki termicznej mięsa i warzyw. Pokaz poprowadził Zbigniew Łęgowski przy współpracy z firmą MetsäTissue.

09.12.2010


  dodaj swój komentarz 


obecnie nie zgłoszono żadnego komentarza




Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.