papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Wydarzyło się szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
Świąteczny klimat z DORĄ METAL relacja z konkursu

-
Festiwal Beskidzkie Boże Narodzenie już po raz trzeci !

-
Michel Roth i Serge Souloumes francuscy szefowie w Polsce

-
Świątecznie spotkanie z Norweską Radą ds. Ryb i Owoców Morza

-
Dwa brązowe medale dla Narodowej Reprezentacji Juniorów

-
„Kuchnia Polska na Mazowszu 2014” konkurs dla uczniów

-
Rozstrzygnięcie konkursu barmańskiego Monin Cup Junior 2014

-
Gault &Millau Polska 2015 i jego wielka premiera !!!

-
Kulinarny Puchar Świata - srebra dla polskich Carvingowców

-
Ale Pasztet - zmagania kulinarne podczas Festiwalu w Borach Dolnośląskich

-
Sławomir Korczak najlepszy cukiernik z Meksyku

-
Pierwsi laureaci przewodnika Gaullt&Millau Polska 2015

-
6 Kuchnia + Food Film Fest w Poznaniu

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
Polskie przysmaki na Papieskim stole

-
XI edycja konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”

-
Targi FOOD- to-GO w Gdańsku 04-05.02.15

-
Madryt Fusión już od 02-05.02.2015

-
VII edycja Targów Expo Sweet 2015 22-25

-
Targi Gastro - Hotel 11-13.03.15

-
Mistrzostwa Polski dla Kucharzy w Przygotowaniu Deseru Gastronomicznego

-
Konkursy nominowane do KPP 2015



Wydarzyło się

Konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY - „Energia w żywności i żywieniu”

W dniu 02.12.2010r. odbyła się w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Warszawie przy ul.Majdańskiej 30/36, konferencja nt. ŻYWNOŚĆ I ŻYWIENIE W ŚWIETLE WSPÓŁCZESNEJ WIEDZY- „Energia w żywności i żywieniu” dla nauczycieli przygotowujących uczniów do Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności. Na spotkaniu obecni byli nauczyciele ze szkół z województwa mazowieckiego. Wykłady wygłosili pracownicy naukowi ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego z Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji: dr inż. Jacek Bujko i dr Beata Dasiewicz oraz dietetyk z firmy Medicaver dr. inż. Monika Molenda-Dąbrowska.

Zaprezentowane wykłady dotyczyły następujących zagadnień:

1.                         „Fizjologiczne podstawy metabolizmu energetycznego”

2.                         „Diety odchudzające i skuteczność ich stosowania” .

3.                         „Pokarm jako źródło energii”.

W trakcie konferencji odbył się również pokaz nowoczesnej metody obróbki termicznej mięsa i warzyw. Pokaz poprowadził Zbigniew Łęgowski przy współpracy z firmą MetsäTissue.

09.12.2010


  dodaj swój komentarz 


obecnie nie zgłoszono żadnego komentarza




Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.