papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Wydarzyło się szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
6 Kuchnia + Food Film Fest w Poznaniu

-
Relacja z Krakowa z VII Mistrzostw Polski w Carvingu

-
Ponad 30 tys zwiedzających podczas I Festiwalu Czekolady i Słodyczy

-
III Kulinarny Rajd Mistrzów wyłonił zwycięzców

-
Kujawsko-Pomorski Festiwal Gęsiny w Przysieku 2014

-
Uczniowie z Wrocławia i Warszawy Zgotowali Sobie Sukces

-
Rekord Guinnessa w układaniu mozaiki z sushi pobity w Warszawie!

-
Daniel Olas zwycięzcą Kujawsko-Pomorskich Potyczek Kulinarnych

-
Działania promocyjne KRD-IG podczas targów SIAL 2014 w Paryżu

-
I Ogólnopolski Konkurs Literacka Kuchnia w Gdańsku

-
VI edycja Beskidzkiego Konkursu Młodych Kucharzy zakończona

-
Chefs Fight Poland 2014 - znamy zwycięzców !

-
Sukces w stylu EKO - NATURA food!

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
Mistrzostwa Polski dla Kucharzy w Przygotowaniu Deseru Gastronomicznego

-
Monin Cup Junior 2014 -04.12.2014

-
Wigilia Stowarzyszenia Euro - Toques Polska w Częstochowie

-
Wigilia Stowarzyszenia Beskidzkie Smaki -06.12.2014

-
Konkursy nominowane do KPP 2015

-
Renomowany katalog ​Gault & Millau w Polsce od 01.12

-
Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2014 -05.12

-
V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO 04-05.02.15



Wydarzyło się

V WORKING w Hotelu Warszawa SPA & RESORT rozstrzygnięty

13 października w Hotelu Warszawa odbył się kolejny konkurs kulinarno-barmański w stylu WORKING, podczas którego swoje zdolności mogli zaprezentować kucharze i barmani z całej Polski.

Zgrane trio jest w gastronomii kluczem do sukcesu. Ścisła współpraca kucharza, barmana i kelnera sprawia, że potrawy nie tylko świetnie smakują, ale i zachwycają swoim wyglądem, dlatego organizacja tego typu konkursów wydatnie podnosi jakość usług w branży gastronomicznej.

Working poprzedziły dwugodzinne warsztaty kulinarne dla szkół gastronomicznych. Po nich rozpoczął się konkurs, który przebiegał pod znakiem ostrej rywalizacji i znakomitej zabawy. Umiejętności uczestników oceniali mistrzowie sztuki kulinarnej Robert Sowa i Michael Labarre oraz zaproszenie Goście Hotelu Warszawa.

Podczas uroczystej Gali nagrody wręczył zwycięzcom Workingu Marszałek Województwa Podlaskiego Pan Jan Kamiński.

 

Wyniki konkursu:

1. Restauracja Moonsfera-Warszawa  

Paulina Kolasińska - barman

Michał Karadżow - kucharz

2. Hotel Klimczok - Szczyrk

Tomasz Żmuda - kucharz

Wojciech Barcik - barman

Miejsca ex aequo

3.Klinika Kardiologii  - Warszawa

Josław Nowak - kucharz

Michał Ostaszewski - barman

3.Hotel Warszawa - Augustów

Adam Uradziński - barman

Renata Naumowicz - kucharz

3.Hotel Laguna - Augustów

Bogdan Mróz - kucharz

Tomasz Gniedziejko - barman

3.Restauracja Korona - Augustów

Tomasz Siwkowski - kucharz

Maciej Bruns-barman

Jury Degustacyjne w składzie:

Robert Sowa - Przewodniczący - szef kuchni hotelu Jan III Sobieski

Krzysztof Andruszkiewicz – British American Tobacco

Mirosław Drewniak - Sanechem

Michael Labarre- szef kuchni

Włodzimierz Kustra - Panesco

Przyznało wyróżnienia:

ZA NAJLEPSZEGO ŁOSOSIA - JAROSŁAW NOWAK

ZA NAJLEPRZY DRINK - WOJCIECH BARCIK

Kolejny Working już za rok 

 

19.10.2007


  dodaj swój komentarz 
smakowicie wygladajacy drink. Ja wiem ze nie powinienem zaczynac dnia od alkocholu. Ale co tam....
smakosz
krz@op.pl
21.10.2007



Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.