papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Wydarzyło się szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
IX Ogólnopolski Festiwal Pasztetników i Potraw z Gęsi w Ostrzeszowie

-
5-lecie hotelu andel s w Łodzi !

-
IX Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny 2014 zakończone !

-
„Restauracja ugotowana modą”

-
Street Food Festival by Tomasz Jakubiak- zakończony sukcesem

-
Polska regionalna w Restauracji Mistrzów

-
I Turniej Carvingowy o Puchar Królowej Marysieńki w Gniewie

-
Rekomendacja Slow Food dla restauracji Horyzont w Kołobrzegu

-
Turniej Carvingowy o Puchar Dolnej Wisły 2014

-
Turniej Kucharzy Polskiej Gastronomii w Grucznie

-
XI Mistrzostwa Polski w Potrawach z Ryb Morskich- Dorszowe Żniwa

-
Festiwal Beskidzkie Kociołki 2014

-
W Warszawie wybrano mistrza baristów Europy!

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
IV Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich "Ale Pasztet " -23-24.11

-
Carvingowe Mistrzostwa Polski Juniorów -25.10.2014

-
Targi WorldHotel już w środę -16-19.09

-
Kto w tym roku zdobędzie KPP 2014

-
„Kuchnia Polska na Mazowszu 2014” - 28.11.2014

-
XII Kujawsko- Pomorskie Potyczki Kulinarne -13.11.2014

-
O co zawalczą szefowie kuchni na Wine & Food Noble Night?

-
Finał Primerba Cup 2014 już 29 września 2014

-
Festiwal Owoców i Warzyw Świata 03-05.10.2014

-
„Salone del Gusto” - jubileuszowa X edycja

-
Restauracja ugotowana modą", edycja poznańska ogólnopolskiego wydarzenia pt. "Gotuje się"

-
IX Międzynarodowe Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia

-
MONIN Cup - konkurs dla młodych barmanów

-
V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO 04-05.02.15

-
Szczęśliwa dwunastka na Wine & Food Noble Night 2014

-
VII Mistrzostwa Polski w Carvingu -15.11.2014



Wydarzyło się

V WORKING w Hotelu Warszawa SPA & RESORT rozstrzygnięty

13 października w Hotelu Warszawa odbył się kolejny konkurs kulinarno-barmański w stylu WORKING, podczas którego swoje zdolności mogli zaprezentować kucharze i barmani z całej Polski.

Zgrane trio jest w gastronomii kluczem do sukcesu. Ścisła współpraca kucharza, barmana i kelnera sprawia, że potrawy nie tylko świetnie smakują, ale i zachwycają swoim wyglądem, dlatego organizacja tego typu konkursów wydatnie podnosi jakość usług w branży gastronomicznej.

Working poprzedziły dwugodzinne warsztaty kulinarne dla szkół gastronomicznych. Po nich rozpoczął się konkurs, który przebiegał pod znakiem ostrej rywalizacji i znakomitej zabawy. Umiejętności uczestników oceniali mistrzowie sztuki kulinarnej Robert Sowa i Michael Labarre oraz zaproszenie Goście Hotelu Warszawa.

Podczas uroczystej Gali nagrody wręczył zwycięzcom Workingu Marszałek Województwa Podlaskiego Pan Jan Kamiński.

 

Wyniki konkursu:

1. Restauracja Moonsfera-Warszawa  

Paulina Kolasińska - barman

Michał Karadżow - kucharz

2. Hotel Klimczok - Szczyrk

Tomasz Żmuda - kucharz

Wojciech Barcik - barman

Miejsca ex aequo

3.Klinika Kardiologii  - Warszawa

Josław Nowak - kucharz

Michał Ostaszewski - barman

3.Hotel Warszawa - Augustów

Adam Uradziński - barman

Renata Naumowicz - kucharz

3.Hotel Laguna - Augustów

Bogdan Mróz - kucharz

Tomasz Gniedziejko - barman

3.Restauracja Korona - Augustów

Tomasz Siwkowski - kucharz

Maciej Bruns-barman

Jury Degustacyjne w składzie:

Robert Sowa - Przewodniczący - szef kuchni hotelu Jan III Sobieski

Krzysztof Andruszkiewicz – British American Tobacco

Mirosław Drewniak - Sanechem

Michael Labarre- szef kuchni

Włodzimierz Kustra - Panesco

Przyznało wyróżnienia:

ZA NAJLEPSZEGO ŁOSOSIA - JAROSŁAW NOWAK

ZA NAJLEPRZY DRINK - WOJCIECH BARCIK

Kolejny Working już za rok 

 

19.10.2007


  dodaj swój komentarz 
smakowicie wygladajacy drink. Ja wiem ze nie powinienem zaczynac dnia od alkocholu. Ale co tam....
smakosz
krz@op.pl
21.10.2007



Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.