papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Wydarzyło się szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
Znani i lubiani gotowali z gdyńskimi uczniami

-
BlogerChef, odsłona nr 4 – po góralsku

-
Polscy rzeźbiarze znowu najlepsi w Czechach.

-
EuroGastro 2014 – esencja i smak sukcesu

-
VI edycja konkursu kulinarnego "Festiwal Ryb Bałtyckich"

-
II edycja konkursu kulinarnego "Lubuskie Smaki" zakończona sukcesem !

-
Szef kuchni Adam Chrząstowski opuścił Ancorę

-
XIX edycja Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego o Tytuł Mistrza Szkolnej Patelni

-
IV edycja Konkursu Kulinarnego „Gotuj z pasją” zakończona

-
Polacy na Światowym Kongresie Tradycji Kulinarnych w Bukareszcie

-
Polak na Mistrzostwach Świata Młodych Cukierników w Tajwanie

-
Targi EuroGasto 2014 zakończone -relacje z konkursów

-
Laureaci konkursów EuroGastro 2014

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
V Europejskie Targi Produktów Regionalnych 10-17.08.14

-
Odwołany konkurs - Gęsina nie tylko na św. Marcina

-
Weź udział w konkursie Primerba Cup 2014 !

-
II Międzynarodowy Konkurs Kulinarny- Jaworzański Pstrąg 2014

-
Sezon na... owoce morza w Poznaniu !

-
VI Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś 30.05-01.06

-
III edycja konkursu kulinarnego Trendy Chef -25.04.2014 -lista

-
Kalendarz imprez Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników na 2014

-
European Barbecue Championship 2014 -19-21.06.14



Wydarzyło się

V WORKING w Hotelu Warszawa SPA & RESORT rozstrzygnięty

13 października w Hotelu Warszawa odbył się kolejny konkurs kulinarno-barmański w stylu WORKING, podczas którego swoje zdolności mogli zaprezentować kucharze i barmani z całej Polski.

Zgrane trio jest w gastronomii kluczem do sukcesu. Ścisła współpraca kucharza, barmana i kelnera sprawia, że potrawy nie tylko świetnie smakują, ale i zachwycają swoim wyglądem, dlatego organizacja tego typu konkursów wydatnie podnosi jakość usług w branży gastronomicznej.

Working poprzedziły dwugodzinne warsztaty kulinarne dla szkół gastronomicznych. Po nich rozpoczął się konkurs, który przebiegał pod znakiem ostrej rywalizacji i znakomitej zabawy. Umiejętności uczestników oceniali mistrzowie sztuki kulinarnej Robert Sowa i Michael Labarre oraz zaproszenie Goście Hotelu Warszawa.

Podczas uroczystej Gali nagrody wręczył zwycięzcom Workingu Marszałek Województwa Podlaskiego Pan Jan Kamiński.

 

Wyniki konkursu:

1. Restauracja Moonsfera-Warszawa  

Paulina Kolasińska - barman

Michał Karadżow - kucharz

2. Hotel Klimczok - Szczyrk

Tomasz Żmuda - kucharz

Wojciech Barcik - barman

Miejsca ex aequo

3.Klinika Kardiologii  - Warszawa

Josław Nowak - kucharz

Michał Ostaszewski - barman

3.Hotel Warszawa - Augustów

Adam Uradziński - barman

Renata Naumowicz - kucharz

3.Hotel Laguna - Augustów

Bogdan Mróz - kucharz

Tomasz Gniedziejko - barman

3.Restauracja Korona - Augustów

Tomasz Siwkowski - kucharz

Maciej Bruns-barman

Jury Degustacyjne w składzie:

Robert Sowa - Przewodniczący - szef kuchni hotelu Jan III Sobieski

Krzysztof Andruszkiewicz – British American Tobacco

Mirosław Drewniak - Sanechem

Michael Labarre- szef kuchni

Włodzimierz Kustra - Panesco

Przyznało wyróżnienia:

ZA NAJLEPSZEGO ŁOSOSIA - JAROSŁAW NOWAK

ZA NAJLEPRZY DRINK - WOJCIECH BARCIK

Kolejny Working już za rok 

 

19.10.2007


  dodaj swój komentarz 
smakowicie wygladajacy drink. Ja wiem ze nie powinienem zaczynac dnia od alkocholu. Ale co tam....
smakosz
krz@op.pl
21.10.2007



Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.