papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Wydarzyło się szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
Poznańskie spotkanie branży spożywczej i HoReCa !

-
Rozmowa z Zenonem Hołubowskim Przewodniczący KPP 2014

-
X Spartakiada Rodzinna CZAT Marki 2014

-
5-lecie MySquash Club i otwarcie RestoBaru !

-
Ewa Wojtysiak - Koordynatorka KPP podsumowuje konkurs !

-
Tradycja, a nowoczesność - warsztaty dla uczniów

-
Polska to kraj smakoszy - podsumowanie Targów Smaki Regionów

-
Finał konkursu Primerba Cup 2014 zakończony !

-
Wyniki Kulinarnego Pucharu Polski i Primerba Cup

-
Z przykrością zawiadamiamy o śmierci Jurka Chojnackiego

-
Finaliści Kulinarnego Pucharu Polski 2014

-
Siódmy konkurs Wine & Food Noble Night rozstrzygnięty

-
Finał Primerba Cup 2014- laureaci

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
Najlepszą restaurację w Polsce poznamy w sobotę

-
Targi EKOstyl w Bielsko -Białej 22-23.11

-
Terra Madre – Slow Food Festival w Krakowie- 7-9.11

-
Turystyka Kulinarna Polski HIT -24.10..14

-
Kulinarny Puchar Świata w Luksemburgu -22-26.11

-
Festiwal Wina Bachanalia 2014 14-16.11.2014

-
III Kulinarny Rajd Mistrzów -21.11.2014

-
CHEFS ONLY - spotkanie szefów kuchni w Mikołajkach-27.10

-
Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2014 -05.12

-
POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2014 -25.10

-
Chefs Fight Poland - konkurs kulinarny -25.10 -lista uczestników

-
IV Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich "Ale Pasztet " -23-24.11

-
Carvingowe Mistrzostwa Polski Juniorów -25.10.2014

-
„Kuchnia Polska na Mazowszu 2014” - 28.11.2014

-
XII Kujawsko- Pomorskie Potyczki Kulinarne -13.11.2014 -lista

-
V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO 04-05.02.15

-
VII Mistrzostwa Polski w Carvingu -15.11.2014



Wydarzyło się

V WORKING w Hotelu Warszawa SPA & RESORT rozstrzygnięty

13 października w Hotelu Warszawa odbył się kolejny konkurs kulinarno-barmański w stylu WORKING, podczas którego swoje zdolności mogli zaprezentować kucharze i barmani z całej Polski.

Zgrane trio jest w gastronomii kluczem do sukcesu. Ścisła współpraca kucharza, barmana i kelnera sprawia, że potrawy nie tylko świetnie smakują, ale i zachwycają swoim wyglądem, dlatego organizacja tego typu konkursów wydatnie podnosi jakość usług w branży gastronomicznej.

Working poprzedziły dwugodzinne warsztaty kulinarne dla szkół gastronomicznych. Po nich rozpoczął się konkurs, który przebiegał pod znakiem ostrej rywalizacji i znakomitej zabawy. Umiejętności uczestników oceniali mistrzowie sztuki kulinarnej Robert Sowa i Michael Labarre oraz zaproszenie Goście Hotelu Warszawa.

Podczas uroczystej Gali nagrody wręczył zwycięzcom Workingu Marszałek Województwa Podlaskiego Pan Jan Kamiński.

 

Wyniki konkursu:

1. Restauracja Moonsfera-Warszawa  

Paulina Kolasińska - barman

Michał Karadżow - kucharz

2. Hotel Klimczok - Szczyrk

Tomasz Żmuda - kucharz

Wojciech Barcik - barman

Miejsca ex aequo

3.Klinika Kardiologii  - Warszawa

Josław Nowak - kucharz

Michał Ostaszewski - barman

3.Hotel Warszawa - Augustów

Adam Uradziński - barman

Renata Naumowicz - kucharz

3.Hotel Laguna - Augustów

Bogdan Mróz - kucharz

Tomasz Gniedziejko - barman

3.Restauracja Korona - Augustów

Tomasz Siwkowski - kucharz

Maciej Bruns-barman

Jury Degustacyjne w składzie:

Robert Sowa - Przewodniczący - szef kuchni hotelu Jan III Sobieski

Krzysztof Andruszkiewicz – British American Tobacco

Mirosław Drewniak - Sanechem

Michael Labarre- szef kuchni

Włodzimierz Kustra - Panesco

Przyznało wyróżnienia:

ZA NAJLEPSZEGO ŁOSOSIA - JAROSŁAW NOWAK

ZA NAJLEPRZY DRINK - WOJCIECH BARCIK

Kolejny Working już za rok 

 

19.10.2007


  dodaj swój komentarz 
smakowicie wygladajacy drink. Ja wiem ze nie powinienem zaczynac dnia od alkocholu. Ale co tam....
smakosz
krz@op.pl
21.10.2007



Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.