papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Wydarzyło się szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
Świąteczne spotkanie cukierników i kucharzy z Parą Prezydencką

-
Świąteczny klimat z DORĄ METAL relacja z konkursu

-
Festiwal Beskidzkie Boże Narodzenie już po raz trzeci !

-
Michel Roth i Serge Souloumes francuscy szefowie w Polsce

-
Świątecznie spotkanie z Norweską Radą ds. Ryb i Owoców Morza

-
Dwa brązowe medale dla Narodowej Reprezentacji Juniorów

-
„Kuchnia Polska na Mazowszu 2014” konkurs dla uczniów

-
Rozstrzygnięcie konkursu barmańskiego Monin Cup Junior 2014

-
Gault &Millau Polska 2015 i jego wielka premiera !!!

-
Kulinarny Puchar Świata - srebra dla polskich Carvingowców

-
Ale Pasztet - zmagania kulinarne podczas Festiwalu w Borach Dolnośląskich

-
Sławomir Korczak najlepszy cukiernik z Meksyku

-
Pierwsi laureaci przewodnika Gaullt&Millau Polska 2015

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
Polskie przysmaki na Papieskim stole

-
XI edycja konkursu „Młody Kreator Sztuki Kulinarnej”

-
Targi FOOD- to-GO w Gdańsku 04-05.02.15

-
Madryt Fusión już od 02-05.02.2015

-
VII edycja Targów Expo Sweet 2015 22-25

-
Targi Gastro - Hotel 11-13.03.15

-
Mistrzostwa Polski dla Kucharzy w Przygotowaniu Deseru Gastronomicznego

-
Konkursy nominowane do KPP 2015



Wydarzyło się

V WORKING w Hotelu Warszawa SPA & RESORT rozstrzygnięty

13 października w Hotelu Warszawa odbył się kolejny konkurs kulinarno-barmański w stylu WORKING, podczas którego swoje zdolności mogli zaprezentować kucharze i barmani z całej Polski.

Zgrane trio jest w gastronomii kluczem do sukcesu. Ścisła współpraca kucharza, barmana i kelnera sprawia, że potrawy nie tylko świetnie smakują, ale i zachwycają swoim wyglądem, dlatego organizacja tego typu konkursów wydatnie podnosi jakość usług w branży gastronomicznej.

Working poprzedziły dwugodzinne warsztaty kulinarne dla szkół gastronomicznych. Po nich rozpoczął się konkurs, który przebiegał pod znakiem ostrej rywalizacji i znakomitej zabawy. Umiejętności uczestników oceniali mistrzowie sztuki kulinarnej Robert Sowa i Michael Labarre oraz zaproszenie Goście Hotelu Warszawa.

Podczas uroczystej Gali nagrody wręczył zwycięzcom Workingu Marszałek Województwa Podlaskiego Pan Jan Kamiński.

 

Wyniki konkursu:

1. Restauracja Moonsfera-Warszawa  

Paulina Kolasińska - barman

Michał Karadżow - kucharz

2. Hotel Klimczok - Szczyrk

Tomasz Żmuda - kucharz

Wojciech Barcik - barman

Miejsca ex aequo

3.Klinika Kardiologii  - Warszawa

Josław Nowak - kucharz

Michał Ostaszewski - barman

3.Hotel Warszawa - Augustów

Adam Uradziński - barman

Renata Naumowicz - kucharz

3.Hotel Laguna - Augustów

Bogdan Mróz - kucharz

Tomasz Gniedziejko - barman

3.Restauracja Korona - Augustów

Tomasz Siwkowski - kucharz

Maciej Bruns-barman

Jury Degustacyjne w składzie:

Robert Sowa - Przewodniczący - szef kuchni hotelu Jan III Sobieski

Krzysztof Andruszkiewicz – British American Tobacco

Mirosław Drewniak - Sanechem

Michael Labarre- szef kuchni

Włodzimierz Kustra - Panesco

Przyznało wyróżnienia:

ZA NAJLEPSZEGO ŁOSOSIA - JAROSŁAW NOWAK

ZA NAJLEPRZY DRINK - WOJCIECH BARCIK

Kolejny Working już za rok 

 

19.10.2007


  dodaj swój komentarz 
smakowicie wygladajacy drink. Ja wiem ze nie powinienem zaczynac dnia od alkocholu. Ale co tam....
smakosz
krz@op.pl
21.10.2007



Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.