papaja.pl - gastronomia Ogłoszenia forum facebook poczta





papaja.pl > Niebawem szukaj 



PAPAJA.PL
OD KORESPONDENTÓW

WYDARZYŁO SIĘ

-
Wywiad ze zwycięzcami Kulinarnego Pucharu Polski 2014

-
Restauracja -A NÓŻ WIDELEC - wspomina Hannę Szymanderską

-
Poznańskie spotkanie branży spożywczej i HoReCa !

-
Rozmowa z Zenonem Hołubowskim Przewodniczący KPP 2014

-
X Spartakiada Rodzinna CZAT Marki 2014

-
5-lecie MySquash Club i otwarcie RestoBaru !

-
Ewa Wojtysiak - Koordynatorka KPP podsumowuje konkurs !

-
Tradycja, a nowoczesność - warsztaty dla uczniów

-
Polska to kraj smakoszy - podsumowanie Targów Smaki Regionów

-
Finał konkursu Primerba Cup 2014 zakończony !

-
Wyniki Kulinarnego Pucharu Polski i Primerba Cup

-
Z przykrością zawiadamiamy o śmierci Jurka Chojnackiego

-
Finaliści Kulinarnego Pucharu Polski 2014

-
Kulinarne Andrzejki na obcasach

-
Tur-Gastro-Hotel – Ustroń Zdrój 2005


NIEBAWEM

-
Festiwal Czekolady i Słodyczy 14-16.11.2014

-
I Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Literacka Kuchnia - uczniowie

-
Renomowany katalog ​Gault & Millau w Polsce od 01.12

-
Targi EKOstyl w Bielsko -Białej 22-23.11

-
Terra Madre – Slow Food Festival w Krakowie- 7-9.11

-
Kulinarny Puchar Świata w Luksemburgu -22-26.11

-
Festiwal Wina Bachanalia 2014 14-16.11.2014

-
III Kulinarny Rajd Mistrzów -21.11.2014

-
CHEFS ONLY - spotkanie szefów kuchni w Mikołajkach-27.10

-
Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2014 -05.12

-
POLAND 100 BEST RESTAURANTS AWARDS 2014 -25.10

-
IV Ogólnopolski Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich "Ale Pasztet " -23-24.11

-
„Kuchnia Polska na Mazowszu 2014” - 28.11.2014

-
XII Kujawsko- Pomorskie Potyczki Kulinarne -13.11.2014 -lista

-
V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO 04-05.02.15

-
VII Mistrzostwa Polski w Carvingu -15.11.2014



Niebawem

I Międzynarodowy Konkurs Kulinarny Trendy Chef -14.04.2012 r!!!



Mamy zaszczyt zaprosić Państwa do uczestnictwa w wyjątkowym wydarzeniu jakim jest: 

I Międzynarodowy Konkurs Kulinarny Trendy Chef 2012

Impreza odbędzie się dnia 14 kwietnia 2012 r. w Hotelu Słoneczny Młyn **** w Bydgoszczy.
Organizatorami konkursu są Hotel Słoneczny Młyn **** i Cukiernia Sowa.
Konkurs jest eliminacją do Kulinarnego Pucharu Polski 2012.
Wsparcie  merytoryczne: Stowarzyszenie Kucharzy Pomorza i Kujaw i Euro- Toque Polska




Partner honorowy:

Polska arena kulinarna co roku wyznacza nowe trendy poprzez serwowanie nowych dań w wielu znakomitych restauracjach. Mimo to nadal podpatrujemy i uczymy się od najlepszych , tych najbardziej ambitnych dzięki czemu kreujemy  co raz to smaczniejsze, śmielsze, piękniejsze oraz nowatorskie dania także w oparciu o nasze regionalne produkty i tradycję.
To wiele z tych dań staje się tematem przewodnim na najbliższy czas w naszym menu i pobudza ciekawość do dalszych poszukiwań smaków i kulinarnych kierunków  na kolejne nadchodzące lata .
Nowi kulinarni odkrywcy i wirtuozi idący z duchem aktualnej gastronomicznej mody smaku oraz prezentacji dań nazywani są często
  „Trendy Chefs”
Celem konkursu jest odkrywanie, poznawanie i podkreślanie nowych talentów i osobowości kulinarnych. Trendy Chef  to konkurs w którym doszukujemy się nowych trendów które przewodniczyć będą polskiej myśli gastronomicznej przez kolejny rok.  Ma pokazywać nowe pomysły smakowe, techniczne, design w połączeniu z nowoczesna i aktualną estetyką potraw na talerzu.
Inspirować Szefów kuchni i kucharzy oraz wszystkich gastronomów, właścicieli restauracji do poszukiwań, dalszej pracy i rozwoju nowoczesnej Kuchni Polskiej.
Prezentować produkty regionalne i nie tylko, produkty najwyższej jakości warte prezentacji w naszych wyszukanych smacznych i pięknych daniach.

Uczestnikami konkursu będą odważni i kreatywni kucharze z najlepszych restauracji głównie z Polski jak i z Europy. Kucharze którzy w swoich restauracjach ukazują nową kuchnię polską i kreują dania na najwyższym poziomie, wartym gwiazdek Michelin oraz inspirują swoich gości i pozostałą brać kucharską swoimi kulinarnymi pomysłami.

W konkursie udział mogą wziąć kucharze pracujący w restauracjach i restauracjach hotelowych w Polsce i zagranicą. Zespół składa się z dwóch osób, ilość drużyn startujących w konkursie to 12 zespołów.
 Zadaniem uczestników będzie przygotowanie przekąski oraz dania głównego:

- Tematem przekąski jako obowiązkowy główny składnik jest żabnica. 

- Tematem dania głównego jako obowiązkowy składnik jest Foie Gras oraz gęś  (dowolny jej element/y).

Skład sędziowski:

Jury techniczne:

Krzysztof Paprocki - Hotel „Słoneczny Młyn”


Jury degustacyjne:

Loic Malfait - Le Cordon Bleu, Londyn
Miłosz Kowalski - Radisson Blu, Kraków
 
Mustapha Quraishi - Sierra Leone, Ghana, Londyn
Grzegorz Olejarka - Crockford Casino London oraz Dinner by Grzegorz Olejarka at Maxim's Casino London Club

Lista uczestników zakwalifikowanych do konkursu:

1. Jacek Majcherek – Kucharz
Paweł Stawicki – Kucharz
Hilton Hotel - Gdańsk

2. Richard Murray – Szef Kuchni
Jarosław Fojcik – Z-ca Szefa Kuchni
Compass Group – Dublin

3. Krzysztof Basznianin – Szef Kuchni
 Mattias Bengtsson– Kucharz
CCCaters&Restaurant – Szwecja

4. Maciej Ciarka – Kucharz
Jacek Bzdzikot – Kucharz
Hyatt Hotel – Warszawa

5. Tomasz  Purol – Szef kuchni
Jakub Kasprzak – Z-ca Szefa kuchni
Hotel Best Western Symfonia – Osjaków

6. Przemysław Czekała – Szef kuchni
Marcin Stelmaszyk – Kucharz
Hotel Rodan  - Poznań

7. Oliver Kramp – Szef kuchni
David Kikillus – Szef Kuchni 
Niemcy

8. Mariusz Siwak – Szef kuchni
Michał Majewski – Z-ca Szefa Kuchni
„Park Hotel” – Szczecin

9. Dariusz Mikołajczak – Z-ca szefa kuchni
Piotr Sójka – Kucharz
Hotel Nadmorski – Gdynia

10. Tomasz Nowak – Szef Kuchni
Tobiasz Herman – Szef Kuchni
Gospoda Polska „Kolibecka” , Ekspert Kulinarny RM Gastro – Zakopane
Pierwszy Bar Polski Ludowej „Setka” -  Wrocław

11. Sergiusz Hieronimczak – Z-ca Szefa Kuchni
Marek Koucky – Kucharz
Wyndham Grand Chelesa Harbour London  – Wielka Brytania

12. Mariusz Szcześniak – Szef Zmiany
Adam Szefler – kucharz
Hotel HP Park – Poznań

Lista Uczestników Rezerwowych:

1.Sławomir  Książek – Z-ca Szefa Kuchni  
Łukasz Majewski  - Szef Kuchni  
Hotel „Niemcza” SPA – Niemcza

2. Sebastian Kornacki –Z-ca Szefa kuchni
Michał Trukawka –  Z-ca Szefa Kuchni

Hotel Westin - Warszawa

Oficjalnym adresem do kontaktu i korespondencji jest :
Hotel „Słoneczny Młyn”
Ul. Jagiellońska 96
85-027 Bydgoszcz
Polska/Poland

Serdecznie gratulujemy wszystkim uczestnikom
życząc kulinarnych sukcesów
w
I Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym Trendy Chef 2012

W programie I Międzynarodowego Konkursu Trendy Chef 2012  

13 kwietnia 2012 

16:00 – Przyjazd i zakwaterowanie Uczestników Konkursu

18:00 – Spotkanie z sędziami oraz organizatorami i odprawa ekip startujących

19:00 – 20:30 - Udostępnienie kuchni dla ekip oraz rozdanie zgłoszonych produktów podstawowych.

20:45 – Kolacja dla uczestników konkursu.

14 kwietnia 2012

8:45 – Oficjalne rozpoczęcie konkursu
9:00 – 16:00  Start uczestników konkurs

Dodatkowe atrakcje w godzinach 9:00 – 16:00
Prezentacja Szkoły Le Cordon Bleu przez  Loic Malfait i Sarah Santin
Prezentacje i degustacje win – firmy Willa Win
Giełda Gastronomiczna wraz z pokazami – Organizator firma Allgast

Pokazy kulinarne szefów kuchni i firm m.in.:
 Bonduelle – Tomasz Szymański
• Akademia Kuchni molekularnej – Jean Bos
• Kuchnia niemiecka – prezydent Euro Toques – Wolfgang P. Menge –Niemcy
• Art plate - czyli najnowsze trendy prezentacji dań  – Grzegorz Parczewski
• Sferyczne koktajle i drinki -  Firma Morning i barmani Klubu Soda w Bydgoszczy
• Pieczywo i zioła w kuchni  - Prezentacje i degustacje- Koppert Cress i Piekarnia Szwajcarska – InterEuropol
• Gastronomia  na obcasach -  Kobiety w kuchni
• Pokazy cukiernicze - Cukiernia Sowa - Paweł Małecki
• Pokazy Kuchni regionalnej – sztuka wędzenia mięs i ryb
• Praktyczne desery – QimiQ
• Deser i kawa - słodycz i aromat  – Commercio Polska i  Mistrz Polski Baristów Marcin Michalski
• Aromica – Austriackie aromaty w kuchni
Wystawa markowej zastawy Churchill – Firma Dajar
Prezentacja nakrycia stołów, najnowsze kolekcje - Duni
Amuse bouche ciekawe rozwiązania prezentacji małych porcji potraw – wystawa kolekcji - Duni
Wystawa strojów do gastronomii, nowa kolekcja 2012 – firma Cheman
Wystawa samochodów – Infiniti
Degustacje alkoholi – Brown Forman Polska
Wystawa mikro ziół w gastronomii Koppert Cress – Holandia
Produkcja swojej własnej czekolady Trendy Chef – Cukiernia Sowa
Prezentacje i konkurs - MultiBank
Aby wziąć udział w konkursie MultiBank prosimy o wypełnienie ankiety  dołączonej do wejściówki i oddanie przy recepcji Trendy Chef.

Serdecznie zapraszamy

Pragniemy również podziękować Wszystkim pozostałym zespołom, Szefom Kuchni, Kucharzom i pomocnikom za nadesłane prace konkursowe. Są one dla nas również wielką inspiracją, mamy nadzieję, że podzielicie się z nami Waszymi spostrzeżeniami w czasie trwania konkursu w dniu 14 kwietnia 2012 r. 
Serdecznie Zapraszamy !!!


ZAPROSZENIA!!!

Osoby, które chciałyby przyjechać na konkurs i uczestniczyć w naszym wydarzeniu, mogą otrzymać zaproszenie kontaktując się z działem marketingu Hotelu Słoneczny Młyn- tel. 52 561 31 -60 lub e-mail:marketing@sloneczny.eu

Z kulinarnymi pozdrowieniami

Trendy Chef Team

Osoba do kontaktu :
Rafał Godziemski – Tel. kom. 723677362
E-mail
rafalgodziemski@o2.pl

Oficjalna strona dotycząca konkursu :
www.trendychef.eu

Informacje można śledzić również na :
www.papaja.pl

Życząc Kulinarnych Sukcesów
Trendy Chef Team









Tutaj znajdziesz: Formularz zgłoszeniowy

Tutaj znajdziesz: Formularz zgłoszeniowy WORD

Tutaj znajdziesz:Regulamin

22.11.2011


  dodaj swój komentarz 
Wspaniała idea Rafał, ogromne gratulacje, życzymy dużego zainteresowania i sukcesu. Tak konstruktywnego konkursu i z takim przesłaniem jeszcze nie było.Trzymamy mocno trzepaczki za powodzenie tego projektu i czekamy na relacje.Pozdrawiam serdecznie
Artur Cichowski
artur.cichowski@wszystkodlakucharzy.com
24.11.2011

Przepraszam za pytanie, ale kim jest Aleksandra Sowa ??
Edi
Epieczara@gmail.com
28.12.2011

Jest wywiad na stronie wszystkodalkucharzy.com z Pania Sowa :)
Marek
lexon@poczta.fm
05.02.2012

oo jest i kilku znajomych :D
Rafał Sumera
rafalsumera@onet.pl
13.03.2012

Pozdrawiam wszystkich uczestników i przyjacieli konkursu. Mam nadzeje ze będzie to święto wszystkich kucharzy.Powierzone zadania postaram sie wypełnić wraz z kolegami z jury z niezwykłą precyzją i dokładnoscią. pozdrawiam i do zobaczenia w Bydgoszczy
Andrzej Truchlewski
andeas77@wp.pl
02.04.2012



Skontaktuj się z nami  Informacje prasowe  Newsletter 
© Copyright papaja.pl 2001-2014. Wszystkie prawa zastrzeżone.