< WRÓĆ DO Księga przepisów

Sycąca, aromatyczna zapiekanka bezglutenowa z makaronem teff, brokułami i mozzarellą

Księga Przepisów 2018-04-22
Składniki:
Składniki
na 4 porcje
500 g brokułów
250 g grzybów (pieczarki lub leśne)
1 papryka
1 mozzarella 
250 g makaronu bazglutenowego 3 PAULY Teff Fusilli
500 ml bulionu warzywnego
200 ml śmietany 
2 szczypty soli
2 szczypty pieprzu
2 szczypty słodkiej papryki
150 g tartego sera żółtego
1 łyżka oleju do natłuszczenia formy
 
Przygotowanie:
Przygotowanie:
1. Posmarować naczynie do pieczenia olejem
2. Warzywa i grzyby umyć,  podzielić brokuły na małe kwiatuszki, grzyby i paprykę pokroić w grubą kostkę, drobno posiekać mozzarellę.
3. Rozgrzać na termoobiegu piekarnik do 180 ° C 
4. Wymieszać niegotowany makaron 3 Pauly Teff Fusilli z warzywami i mozzarellą w naczyniu żaroodpornym
5. Wymieszać bulion warzywny, śmietanę oraz przyprawy, zalać makaron i zamieszać raz.
6. Przykryć formę i piec zamkniętą w temperaturze 180 ° C przez około 35 minut. (Podczas pieczenia po ok 20 minutach wymieszać wszystko jeszcze raz, zamknąć i piec dalej)
7. Po 35 minutach pieczenia otworzyć foremkę, posypać danie startym serem żółtym i piec w otwartej formie przez następne 10-15 minut, aż ser będzie złotobrązowy.
8. Wyjąć zapiekankę z piekarnika i odstawić na około 10 minut.
 
 
Gotowe! Smacznego! 3pauly.de
 
 
Prosty przepis na aromatyczne danie bez glutenu jest świetnym pomysłem na obiad lub kolację na gorąco. Zapiekanka makaronowa jest nie tylko pyszna, ale także świetnie się prezentuje i dzięki temu można ja śmiało serwować gościom. Zapiekankę można piec w dużym naczyniu żaroodpornym lub w mniejszych foremkach do zapiekania, przykrywając je podczas pieczenia folią aluminiową
 
 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.