< WRÓĆ DO Księga przepisów

Mini pączki z serka homogenizowanego

Księga Przepisów 2020-07-09
Składniki:
Składniki (dla 6 osób): 
    • 250 g serka homogenizowanego Rolmlecz (waniliowy z laską wanilii) 
    • 2 jajka
    • 220 g mąki pszennej
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • olej do głębokiego smażenia
    • cukier puder do oprószenia pączków
    • dodatkowo: kilka listków ręcznika papierowego w celu odsączenia pączków po usmażeniu
Przygotowanie:

Do miski wbijamy jajka, dodajemy serek homogenizowany. Składniki dokładnie łączymy ze sobą za pomocą miksera. Następnie dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, wszystko razem mieszamy. Z tak powstałej masy formujemy małe pączki wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron po kilka minut do uzyskania złotego koloru. Usmażone pączki wyjmujemy i układamy na rozłożonym ręczniku papierowym. Na koniec, po ostygnięciu, złociste kuleczki obtaczamy w cukrze pudrze.

******************

 
W weekend zwykle mamy ochotę próbować kulinarnych nowości, pozwalając sobie na więcej. Dlaczego? Bo mamy czas na przygotowanie przysmaków, eksperymenty, spotkania w większym gronie, z przyjaciółmi czy rodziną. Latem częściej udajemy się też za miasto, a jak wiadomo na świeżym powietrzu wszystko smakuje lepiej. Podpowiadamy co warto przyrządzić, by spędzić słodki weekend wspólnie z najbliższymi. 
 
www.najlepszewkuchni.pl
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS