< WRÓĆ DO Księga przepisów

Krewetkowe pączki

Księga Przepisów 2020-02-18
Składniki:

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość osób: 6
Składniki:
350 g krewetek
100 g orzechów włoskich
20 g Delikatu przyprawy uniwersalnej Knorr
2 cebule dymki
1 cytryna
1 białko z jajka
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
40 g imbiru
0,5 łyżki sherry
olej do smażenia na głębokim tłuszczu

Przygotowanie:

Obierz i pokrój na małe kawałki krewetki. Orzechy włoskie wyłuskaj ze skorupek i drobno posiekaj. Imbir oraz cebule dymki obierz i posiekaj.
W naczyniu połącz ze sobą: krewetki, dymki, orzechy i imbir. Dolej odrobinę sherry oraz wsyp Delikat przyprawę uniwersalną Knorr.
Przygotuj białko i ubij z niego pianę. Następnie dodaj ją wraz z mąką ziemniaczaną do naczynia z pozostałymi składnikami. Całość wymieszaj i z powstałej masy uformuj niewielkie kuleczki.
Rozgrzej olej, a następnie wrzuć do niego kulki. Smaż je około 3 minut, potem wyjmij oraz odsącz z nadmiaru tłuszczu. Danie skrop lekko sokiem z cytryny. Serwuj z makaronem lub ryżem albo w formie samodzielnej przekąski.

źródło:https://media.knorr.pl/pr/485726/tlusty-czwartek-niekoniecznie-na-slodko-przedstawiamy-wytrawne-smakolyki-w-sam-raz-na-koniec-karnawalu

< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS