< WRÓĆ DO Księga przepisów

Waleskringle Duński specjał

Księga Przepisów 2019-05-22
Składniki:
2 SZTUKI
 
250 g mleka
250 g wody
250 g masła Tradycyjnego Debic
250 g mąki pszennej
500 g jaj
2,5 g soli
1500 g śmietanki Debic Stand & Overrun
 
WYKOŃCZENIE
polewa
dżem
Przygotowanie:
Delikatnie podgrzać mleko, masło i wodę aż masło się rozpuści, a następnie doprowadzić do wrzenia. Zdjąć z palnika i natychmiast dodać przesianą mąkę. 
Wymieszać ciasto i dodać jaja. Przełożyć ciasto do rękawa cukierniczego i uformować 
ładny kringle (w kształcie precla). Piec w 200 °C przez około 30-40 minut. Po ostygnięciu obciąć górę kringla i wypełnić ubitą śmietanką Debic Stand & Overrun.
 
WYKOŃCZENIE
 
Udekorować polewą i dżemem.
 
 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS