< WRÓĆ DO Księga przepisów

Doskonały sos szampański z Debic Culinaire Original

Księga Przepisów 2019-04-08
musyinne
Składniki:
Sos szampański dodany do potrawy to prawdziwa uczta dla kubków smakowych. 
Marka Debic wyznacza jakościowy standard smaku, wpływa na oszczędność czasu oraz zapewnia łatwość łączenia śmietanki Culinaire Original 20% z innymi składnikami podczas gotowania. Zawartość 20% tłuszczu mlecznego zapewnia bardzo zrównoważony smak, porównywalny z tym domowym.
Dzięki Debic Culinaire Original, Szef Kuchni może szybko stworzyć pyszny sos szampański do swojego menu.
Przygotowanie:
Jak stworzyć idealny sos szampański? Oto przepis:
1. Podsmaż 200 g mielonych skorupek homara, aż staną się czerwone. Dodaj 300 ml chardonnay i 100 ml wermutu. Następnie rozjaśnij całość 100 ml brandy, flambiruj i pozwól, aby alkohol się wypalił.
2. Posiekaj 70 g marchewki, 100 g selera i 50 g szalotki i dodaj do homara. Przygotuj 1 litr bulionu rybnego i gotuj na wolnym ogniu przez co najmniej godzinę. 
3. Odcedź bulion przez drobne sito, dodaj 100 g korali (ikrę homarową) i dopraw sokiem  z cytryny ze szczyptą soli.
4. Odlej 300 ml przygotowanego bulionu rybnego i dodaj 200 ml Debic Culinaire Original 20%. Następnie zredukuj do dwóch trzecich objętości i uzupełnij 200 ml szampana.
5. Do przygotowania puree z pietruszki, posiekaj 100g pietruszki, a potem ją zblanszuj.  Następnie przełóż ją do blendera, dodaj 20 ml wody i zmiksuj. Odcedź przez drobne sito 
i dodaj 1g gumy ksantanowej. Ponownie odcedź przez drobne sito i dopraw odrobiną soli.
 
Ryby upiecz na osolonym maśle w niskiej temperaturze, osusz je i umieść na talerzu. Wypełnij dyspenser puree z pietruszki i homarem. Dopraw sos szampański solą, polej rybę i udekoruj kleksami puree z pietruszki i homarem. Podaj ze szparagami.
 
Więcej informacji: www.debic.com
 
***
Debic – producent szerokiego asortymentu produktów nabiałowych, takich jak specjalistyczne śmietanki oraz śmietanki w sprayu, masła, gotowe do użytku bazy do deserów i inne rozwiązania. Debic stał się ekspertem 
w produktach nabiałowych dla piekarzy, cukierników, chocolatierów, szefów kuchni i firm cateringowych. 
 
Producentem marki Debic jest FrieslandCampina, która stale kładzie nacisk na promowanie jakości i doskonalenia na każdym etapie swojej działalności (poczynając od karmienia krów i dbałości o ich dobrostan, poprzez udoskonalanie  w naturalny sposób receptur, kończąc na produkcji i zachowaniu najwyższych standardów podczas dostaw).
 
 
 
< WRÓĆ DO Księga przepisów
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS