< WRÓĆ DO Niebawem

Idź na Restaurant Week - wygraj kolację z Magdą Gessler “U Fukiera” i ratuj restauracje!

Niebawem2020-10-22

Konkurs trwa przez cały okres Festiwalu !

 
 
Jesienna edycja Restaurant Week obfituje w niespodzianki! Wszyscy Goście mogą wziąć udział w konkursie, w którym nagrodą jest kolacja z ikoną polskiej sceny restauracyjnej - Magdą Gessler. Zwycięska kolacja odbędzie się w legendarnej restauracji “U Fukiera”! Festiwal potrwa od 28 października do 15 listopada.
 
Zasady konkursu...
 
…są proste! Wystarczy pójść na Festiwal, wykonać zdjęcie i oznaczyć lokalizację/zameldować się (check-in) na Facebooku lub Instagramie w festiwalowej restauracji. Należy również dodać odpowiednie hasztagi: #JemDlaZiemi i #KolacjaUFukiera oraz otagować @Restaurant_Week_Polska i @Restaurant_Club_Polska. Co ważne - aby wziąć udział w konkursie trzeba mieć przynajmniej jedną, zrealizowaną rezerwację. Konkurs będzie trwał przez cały okres Festiwalu, a jury wybierze aż trzech zwycięzców, którzy najlepiej wykonają zadanie konkursowe.
 
Nagrodę będzie można zrealizować do 15 grudnia 2020 roku. Restauracja
“U Fukiera” dziś jest żywym obrazem, namalowanym przez Magdę Gessler. Zachwyca harmonijnie określoną formą, w której skład na równi z wystrojem wnętrza wchodzą smak, zapach, kolor i dźwięk. To miejsce nie tylko zachęca do patrzenia na nie jak na dzieło sztuki, ale dyskretnie prowokuje do uczestniczenia w spektaklu, który tworzy razem ze swoimi gośćmi. Wykwintna sztuka tworzy się w niej codziennie od nowa, zdecydowanie przekraczając granice dawnej estetyki mieszczańskiej, a głównymi aktorami codziennych spektakli są goście, którzy odwiedzają restaurację U Fukiera w poszukiwaniu nie tylko smakowych doznań.
 
Bezpieczeństwo Gości
 
Ponieważ bezpieczeństwo Gości jest dla organizatorów priorytetem, nadchodząca edycja Restaurant Week odbędzie się w 100% w reżimie sanitarnym. Wszystkie uczestniczące w Festiwalu restauracje podpisały Kartę Higieny zgodną z aktualnymi wytycznymi. Restauratorzy są zobowiązani m.in. do dbania o całkowicie bezpieczny obieg naczyń, zapewnienia płynu do dezynfekcji rąk, wdrożenia szkolenia z zasad higieny i bezpieczeństwa oraz bieżącą dezynfekcję restauracji. W wyniku ostatnich obostrzeń obowiązują min. 4m2 odległości na Gościa oraz dostępność co drugiego zajętego stolika, które w ramach Festiwalu można zarezerwować do godziny 19:30.
 
Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkunastu miastach i regionach Polski: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, na Podhalu, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także Toruniu. Swój udział zadeklarowało prawie 400 restauracji, które przygotowały specjalne popisowe menu. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 49 zł. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. W ofercie dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie i rybne – proponowane jako menu pierwszego wyboru, a także menu mięsne. Stoliki można rezerwować już dziś na RestaurantWeek.pl.
 
Regulamin konkursu: rclb.pl/regulations
 
Kontakt PR: natalia.juszczak@restaurantclub.pl
 
***
 
Organizatorem Festiwalu jest inicjatywa RestaurantClub. RestaurantClub.pl. to największa platforma do kulinarnych odkryć i rezerwacji zrzeszająca Gości i restauracje. Club wspiera niezależną scenę restauracyjną, członkostwo w nim jest bezpłatne. Założyli go uczestnicy i organizatorzy Festiwalu Restaurant Week. RestaurantClub kontynuuje także misję społeczno- ekologiczną mającą na celu edukację w zakresie ograniczenia marnowania żywności. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu przy dokonywaniu rezerwacji online, marnowanie jedzenie w restauracjach ograniczone zostaje do minimum.
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS