< WRÓĆ DO Niebawem

9 Kulinarny Rajd Mistrzów - konkurs kulinarny - 06.11

Niebawem2020-10-02

Zapraszamy do udziału !

 
Serdecznie zachęcamy Was do udziału w 9 edycji konkursu kulinarnego - Kulinarny Rajd Mistrzów, który w tym roku odbędzie się 06 listopada, w pięknej i gościnnej stolicy Dolnego Śląska – Wrocławiu.
 
Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel, 
Impreza odbędzie się w dniu 06 listopada 2020 roku (piątek) w Haston Congress Center we Wrocławiu przy ul. Irysowej 1-3.
 
Nad prawidłowym przebiegiem zmagań konkursowych będzie czuwać Jury w doborowym składzie. Ekspertami oceniającymi efekty pracy kucharzy będą: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Wojciech Harapkiewicz, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa  jako juror prowadzący.
 
Zgłoszenia do dnia:  26 październik 2020, do godz. 24.00
 
W ogólnopolskim konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Kucharze rozpoczną swoje zmagania 06 listopada, o godzinie 9.00 a zakończą około godziny 16.00.
 
Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 5000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 3000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 2000,00 zł brutto plus nagrody rzeczowe.
 
 
 
Tematem bieżącej edycji konkursu jest: 
 
Konkurencja sprawnościowa:
 
Luzowanie całej kaczki na poszczególne elementy: pierś b/k ze skórą, udko z/k, szyja, kości, wygrywa ekipa która wyluzuje dwie kaczki w jak najkrótszym czasie.
 
Konkurencja główna:
 
Przystawka ciepła (8 talerzy) – filet z karpia ze skórą, dowolny zestaw trzech polskich warzyw;
 
Danie główne (8 talerzy) - pierś z kaczki b/k ze skórą (filet z kaczki może być dowolnie zamarynowany lub z solanki), gruszka, dowolny miód pitny;
 
Każda ekipa obowiązkowo poza mięsem musi użyć:
 
-  dowolny przynajmniej jeden produkt z linii CHEF użyty w przystawce i daniu głównym
 
Produkty z linii CHEF, produkt główny ( dwie kaczki ) na konkurencje sprawnościową - zapewnia Organizator.
 
Czas przygotowania przystawki i dania głównego 1 godzina 15 minut.
 
Wszystkie wymienione składniki przystawki oraz dania głównego muszą obowiązkowo zostać wkomponowane w potrawę, nie mogą występować jako element dekoracyjny.   
 
Zwieńczeniem całodniowej rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
 
Wieczorną imprezę uświetni swoim występem Gość specjalny - Gwiazda polskiej muzyki rozrywkowej.
 
 
ZGŁOSZENIA DO KONKURSU
 
Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl
 
Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, mob. 506 006 117 lub 512 71 90 63;
 
REGULAMIN KONKURSU [ POBIERZ ]
 
FORMULARZ ZGŁOSZENIA [ POBIERZ ]
 
Konkurs nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski !

Tutaj znajdziesz: Regulamin

Do otwarcia załączników niezbędny jest Acrobat Reader

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS