< WRÓĆ DO Niebawem

Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś !

Niebawem2020-02-25


Lista uczestników !
Czekamy na nowy termin!

 

Serdecznie zapraszamy do udziału w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym "Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś, który odbędzie się w dniu 25.03.2020, podczas targów EuroGastro. 
 
Organizatorem wydarzenia jest Konrad Birek oraz Klub Szefów Kuchni, wsparcie merytoryczne oraz pomoc udzieliło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni oraz Stefan Birek – pomysłodawcy konkursu.
 
 Celem głównym konkursu jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej. Uczestnicy konkursu powinni wykazać się znajomością w przygotowaniu oryginalnych dań kuchni polskiej w nowoczesnej aranżacji.
 Konkurs nominowany jest do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2020.
 Odbędzie się w dniu 25 marca (środa) 2020 roku podczas targów EuroGastro (Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie, Al. Katowicka 62).
Odprawa organizatorów i jurorów z uczestnikami odbędzie się w dniu 24 marca (wtorek) 2020 roku.
W konkursie udział weźmie do 9 dwuosobowych zespołów (szef + kucharz pomocniczy).
 
Spośród rekordowej liczby nadesłanych zgłoszeń Kapituła konkursu „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do udziału w konkursie zakwalifikowała następujące drużyny:
 
  • Krystian Świderek oraz Mateusz Świderek - HOTEL NATURA MAZUR Warchały
  • Marcin Nowak oraz Maciej Małecki - PURO HOTEL Warszawa
  • Maksym Szmargowski oraz Krystian Sawczuk - RESTAURACJA N31 Warszawa
  • Paulina Sówka oraz Dominik Ziemkiewicz - RAFFLES EUROPEJSKI HOTEL Warszawa
  • Paweł Kubera oraz Paweł Żurkowski - DON GIOVANNI RESTAURANT Śrem
  • Dawid Jędrzejczyk oraz Tobiasz Nowak - ART HOTEL Wrocław
  • Kamil Paszkowski oraz Rafał Chełmiński - RESTAURACJA POD JABŁONIAMI Augustów
  • Kamil Tłuczek oraz Piotr Kuzdro - GRAND HOTEL BOUTIQUE Rzeszów
  • Tomasz Kasperlik oraz Adrian Kapłon - HOTEL ARIES Zakopane
Drużyny rezerwowe:
  • Michał Grzegorek oraz Sviatoslaw Stanisław Pisak - PURO HOTEL KRAKÓW  KAZIMIERZ
  • Bartosz Murawski oraz Damian Wasiak - RENAISSANCE WARSAW AIRPORT HOTEL
Dziękujemy za wszystkie nadesłane zgłoszenia! Gratulujemy tym, którzy powalczą w finale konkursu 25 marca podczas pierwszego dnia targów EuroGastro, natomiast tym którym nie udało się tym razem życzymy powodzenia w dalszej karierze i zapraszamy do spróbowania swoich sił w przyszłym roku!
W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt z Konradem Birkiem pod adresem: konrad.birek@gmail.com lub telefonicznie: +48 501 235 941

 
 Przedmiotem tegorocznego konkursu jest danie główne z wykorzystaniem składników obowiązkowych:
- perliczki (dowolny element lub elementy)
- autorskiej propozycji pieroga (w formie dodatku do dania)
- autorskiego oleju aromatyzowanego

Wszystkich chętnych namawiamy do wysłania zgłoszeń !

Tutaj znajdziesz:Regulamin

Tutaj znajdziesz:Formularz

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS