< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Jakub Kasprzak zwyciężył w Bocuse d’Or Poland 2019

Wydarzyło się2019-11-24

Jakub Kasprzak pojedzie na europejskie eliminacje do Tallina !!!

Jest nam niezmiernie miło poinformować, że Jakub Kasprzak z Patrykiem Paczkowskim zwyciężyli w polskich eliminacjach do konkursu Bocuse d'Or Poland. Miejsce drugie zajął Ernest Jagodziński z Łukaszem Daszyńskim, a trzecie Michał Stężalski z Wiktorem Witkoś. Graulujemy !!!

Szczegółowa relacja już w najbliższych dniach !

-----------------------

Już pojutrze na krakowskiej scenie kulinarnej rozegra się wyjątkowe widowisko - konkurs Bocuse d’Or Poland 2019.

Sześciu utalentowanych szefów kuchni (Łukasz Budzik, Ernest Jagodziński, Jakub Kasprzak, Krzysztof Nawrocki, Michał Stężalski i Mateusz Suliga), stanie do walki o miano najlepszego w Polsce. Późnej przed zwycięzcą już tylko droga do Tallina na europejskie eliminacje, a kto wie może i do Lyonu na Wielki Finał. Ale o tym później.

Tymczasem przed nami 21 listopada. Ta data z pewnością zapadnie w pamięć wszystkim, którzy przyjdą kibicować zawodnikom. Bo wsparcie publiczności jest niezwykle ważne. Możemy zapewnić, iż emocje tego dnia sięgną zenitu. Po pierwsze ze względu na naszych zawodników, którzy stoczą walkę przede wszystkim z samymi sobą i staną na wysokości zadania by jak najlepiej zaprezentować się i swoje dania przed bardzo wymagającym Jury. W tym roku jego skład jest naprawdę wyjątkowy. Za stołem jurorskim w Jury degustacyjnym oraz przy boksach kandydatów w Jury Technicznym zobaczymy znakomitych szefów kuchni, autorytety ze świata wielkiej gastronomii. Nazwiska mówią same za siebie. Oto po raz pierwszy przedstawiamy wszystkich szefów, którzy dokonają oceny kandydatów tegorocznej selekcji.

JURY DEGUSTACYJNE:

- Adam Chrząstowski - Przewodniczący konkursu, Prezydent Akademii Bocuse d’Or Poland

- Kurt Scheller – Honorowy Przewodniczący Jury, Akademia Kurta Schellera

- Emmanuel Renaut – Honorowy Przewodniczący Jury, Flocons del Sel *** Francja

- Robert Sowa, N31 By Robert Sowa

- Dariusz Zahorański, Radisson Blu Sobieski

- Marcin Filipkiewicz, Hotel Copernicus

- Philip Tessier, Prezydent Bocuse d’Or Winners

- Philippe Mille, Les Crayères ** Francja

- Mariusz Pieterwas, Krew i woda

- Tomasz Purol, Blow Up Hall 5050

- Dimitri Demjanov – Prezydent Bocuse d’Or Estonia

- Francis Cardenau – Prezydent Bocuse d’Or Dania

JURY TECHNICZNE:

- Dominik Brodziak – Przewodniczący Jury technicznego, Panorama, Hotel Park

- Konrad Birek, Unilever Food Solutions

- Krzysztof Gradzewicz, Radisson Hotel & Suites

- Maciej Majewski, La Brasserie Moderne

- Marcin Soból, Prezes Euro-Toques

- Rafał Targosz, ZaKładka

 

Nie pozostaje nam nic innego jak zaprosić serdecznie na konkurs, który odbędzie się podczas 27. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® w Krakowie w ramach Europejskiej Stolicy Kultury Gastronomicznej.

 

Aut. Smarten PR – oficjalny przedstawiciel marki Bocuse d’Or w Polsc

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS