< WRÓĆ DO Hotele i restauracje

Przysmaki Wojciecha Rabiegi w Tristan Hotel SPA w Kątach Rybackich

Hotele i restauracje2019-03-22

Zapraszamy na Mierzeję Wiślaną !

Jeśli marzy nam się błogi wypoczynek nad polskim morzem z dala od zgiełku i krzykliwych tłumów, wato wybrać się do Kątów Rybackich. To mała, nadmorska miejscowość położona, w bliskim sąsiedztwie Morza Bałtyckiego i Mierzei Wiślanej, w której odnajdziemy dziewicze tereny naszej wspaniałej przyrody, z szeroką i piaszczystą plażą, gdzie przy odrobinie szczęścia spotkamy wygrzewającą się w słońcu dziką fokę, zwaną tu powszechnie „celebrytką”.



Przestrzeń, klimat oraz czyste powietrze sprawia, że z przyjemnością wyruszamy na długie spacery lub wycieczki rowerowe, a dla którzy kochają ruch polecamy kitesurfing, ponieważ na Mierzei panują wyśmienite warunki do uprawiania tego fascynującego sportu.

Dbając o wygodę i ceniąc własny i naszej rodziny komfort polecamy zarezerwować sobie miejsce w hotelu - Tristan Hotel &Spa, to jedyny czterogwiazdkowy obiekt w okolicy, gdzie do dyspozycji gości mamy 56 wygodnych i przestronnych pokoi, w których doskonale odnajdą się również nasze zwierzęta. Nowością jest bowiem to, że pies lub kot może tu swobodnie przebywać, co ucieszy pewnie nie jednego posiadacza pupila. (Oczywiście jeśli zwierzęta nie naruszają ogólnie przyjętego porządku).

W obiekcie znajduje się również centrum SPA Izolda, z rozbudowaną bazą zabiegową, dwoma basenami, jacuzzi, saunami, a także z grotą solną i siłownią.
Wieczorem czynny jest klub nocny, w którym organizowane są dyskoteki, można pograć w bilarda lub z przyjaciółmi wynająć tor bowlingowy.  

Oczywiście spędzając czas w Hotelu Tristan, nie można przejść obojętnie obok Restauracji Kobaltowej, za którą od pięciu lat odpowiedzialny jest szef kuchni Wojciech Rabiega. Wojtek to kucharz, który cały czas się rozwija, tworząc autorskie dania czerpie inspiracje z wielu źródeł, sięga po stare sprawdzone receptury, nie tylko zaczerpnięte od "babć", ale też ze zbiorów historycznych, nawiązuje do tradycji i regionu. Duży nacisk kładzie na produkt, który jest naturalny, zdrowy i wysokiej jakości, precyzyjnie dobiera dostawców z którymi współpracuje, a także sam przygotowuje produkty m.in. wyśmienite wędliny, mięsa, sery czy przetwory. Wszystkie rarytasy możemy skosztować podczas bufetowych śniadań, czy kolacji. Absolutnym hitem są tu niewątpliwie ciasta domowej roboty, przepyszne, delikatne, bez niepotrzebnych ulepszaczy, za które odpowiedzialna jest siostra szefa - Wiesława Rabiega. 

Jeśli jednak mamy ochotę na coś bardziej wysublimowanego, zajrzyjmy do dań a’la carte, tam znajdziemy najróżniejsze pozycje również dla wegan i wegetarian, to ukłon kucharza na potrzeby i prośby hotelowych gości. Na przystawkę polecamy np. śledzia aromatyzowanym dymem olchowym, z sosem majonezowym, marynowanym borowikiem i piklowanym agrestem z zielonym pieprzem, albo ślimaki z Pasłęka za dzikim ryżem w sosie beurre blanc, a jeśli preferujemy polską kuchnię , polecamy żurek, ale w zupełnie innym wydaniu, nie znajdziemy w nim tradycyjnej białej kiełbasy tylko cieniutko pokrojoną flądrę, wygląd, a także konsystencja, będzie bardzo podoba do oryginału, jednak  walory smakowe na pewno pozytywnie nas zaskoczą. Można również skosztować zupy rakowej z espumą ziołową oraz grzanką z serem mimolette i tymiankiem.

Na danie główne delikatna i rozpływająca się w ustach pierś z perlicy na delikatnym musie kalafiorowym z białą czekoladą i wanilią z chrupiącymi oraz sosem Calvados, lub makaron z czarnej fasoli, z batatami, wędzonym tofu i oliwią porową, a także gołąbki w liściach winogron, z kaszą pęczak, z warzywami korzennymi i sosem paprykowym.

A może ktoś skusi się na fileta z turbota na polencie z grzybami suszonymi oraz sosem ostrygowym. Smakosze pierogów powinni spróbować pierogów z nadzieniem rybnym, które podane są z musem z kiszonej kapusty i suszonymi grzybami.

Na deser delikatne musy śmietankowe, z owocami lub wspomniane wcześniej wyśmienite ciasta.

Tristan Hotel Spa przygotował specjalną ofertę na zbliżające się święta lub majówkę, jak wspominał nam szef kuchni wielkanocne śniadanie będzie bardzo obfite pojawią się m.in. jajka przepiórcze po wiedeńsku, galantyny z drobiu, biała kiełbasa, żurek, bigos i oczywiście mazurki oraz babki. 

Wszystkim, którzy odwiedzą to miejsce życzymy udanego wypoczynku !

Tristan Hotel & SPA 

 Rybacka 17, 
82-110 Kąty Rybackie
www.tristan.com
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Hotele i restauracje
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS