< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Dania najlepsza podczas konkursu Bocuse dOr 2019 !

Wydarzyło się2019-02-01
Kenneth Toft-Hansen z Danii został zwycięzcą najbardziej prestiżowego konkursu kulinarnego na świecie – Bocuse d'Or 2019.
Zawodnika z Danii trenował słynny szef kuchni Rasmus Kofoed, który 2011 roku zdobył 2011 roku złotą statuetkę Bocuse d'Or, w 2007 srebrną, a 2005 brązową,
 


Drugie miejsce i srebrną statuetkę zdobył Sebastian Gibrand ze Szwecji, a brąz przypadł Christian André Pettersen z Norwegii

Wielki finał w którym rywalizowały 24 kraje z różnych zakątków świata odbył się 29-30 stycznia w Lyonie. Była to już 17. edycja konkursu, którą stworzył legendarny szef kuchni Paul Bocuse.
 
Aby zdobyć miejsce w finale tego konkursu utalentowani kucharze z całego świata rywalizowali w trwających 18 miesięcy eliminacjach. Po etapach krajowych i regionalnych, w Europie, Azji i Ameryce Łacińskiej, do finału zakwalifikowało się 24 mistrzów sztuki kulinarnej, którzy musieli udowodnić swoje umiejętności. Każdy uczestnik miał 5 godzin i 35 minut na przygotowanie dania i talerza.



www.bocusedor.com
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS