< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne

Grill Festiwal - zapraszamy do Gdańska 6-7 kwietnia

Szkoły gastronomiczne2019-02-02

Zapraszamy w kwietniu na grillową ucztę

 

NOWY, CYKLICZNY PROJEKT MIĘDZYNARODOWYCH TARGÓW GDAŃSKICH
 
GDZIE?
Gdańsk, Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AMBEREXPO
 
KIEDY?
6-7 kwietnia 2019
 
DLACZEGO W KWIETNIU?
bo wtedy zaczyna się sezon na grillowanie. I wtedy jest FREE TIME FESTIWAL!
 
NOWY, CYKLICZNY PROJEKT MIĘDZYNARODOWYCH TARGÓW GDAŃSKICH
 
CELE
propagowanie idei, że artystą można być również w dziedzinie sztuki kulinarnej
kształtowanie postaw kreatywnych, rozbudzanie inicjatywy
rozwijanie umiejętności z zakresu technologii gastronomicznej
rozbudzanie wrażliwości estetycznej
podnoszenie poziomu kształcenia zawodowego
nawiązywanie współpracy między szkołami i rmami związanymi z gastronomią
popularyzacja wiedzy kulinarnej skierowanej do szerokiego grona odbiorców
 
ORGANIZATORZY
Międzynarodowe Targi Gdańskie, Restauracja AMBERESIDE, Sebastian Cichy - MOBILE CHEF 
 
KONKURS KULINARNY O TYTUŁ GOLD GRILL TEAM POLE BITWY
 
UCZESTNICY
DZIEŃ PIERWSZY UCZNIOWIE: konkurs dla uczniowie szkół gastronomicznych (klasy szkół zasadniczych zawodowych oraz technika o prolu gastronomicznym oraz innych pokrewnych zawodów)
DZIEŃ DRUGI MISTRZOWIE: konkurs dla profesjonalnych kucharzy
 
TEMAT – dania przyrządzane z grilla
ZADANIE – wykonanie przystawki z ryb bałtyckich lub jeziornych oraz drugiego dania mięsnego  (z wykorzystaniem produktów rmy).
 
FINAŁ – 24 zespoły (uczniowie – zespoły 2 osobowe, kucharze – zespoły 2 osobowe + gość specjalny)
 
NAGRODY
KATEGORIA JUNIOR
1 miejsce – tytuł GOLD GRILL TEAM– nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
2 miejsce – tytuł SILVER GRILL TEAM – nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
3 miejsce – tytuł BRONZE GRILL TEAM – nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
nagroda specjalna – staż w restauracji
 
KATEGORIA MASTER
1 miejsce – tytuł GOLD GRILL TEAM– 3 000 zł brutto, nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
2 miejsce – tytuł SILVER GRILL TEAM – 2 000 zł brutto, nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
3 miejsce – tytuł BRONZE GRILL TEAM – 1 000 zł brutto, nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
 
SZEFOWIE KONKURSOWEJ KUCHNI
 
SEBASTIAN CICHY
szef kuchni w restauracji Nowosopocka w hotelu Eureka w Sopocie, z gastronomią związany od 25 lat.
Doświadczenie zdobywał w trójmiejskich restauracjach, m.in. prowadził kuchnie w sopockim legendarnym Złotym Ulu, w gdyńskiej restauracji Da Vinci, restauracji Galeria 63, Zatoka Sztuki, a także w Szwecji we włoskiej restauracji La Cantina. Przez trzy lata Szef kuchni w Hotel Mistral Sport w Gniewinie. Organizator konkursu kulinarnego "Sportowa Wiosna", egzaminator w Pomorskiej Izbie Rzemieślniczej Małych i Średnich Przedsiębiorstw w Gdańsku. Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec wspaniałej córki, uwielbiający kontakt z ludźmi i podróże nie tylko kulinarne.
 
KAMIL HILDEBRANDT
szef gastronomii w Restauracjach Amber Side, z kuchnią związany od 19 lat. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Hotelu Lival, Restauracji COMO, Restauracji Nadmorskiej, Restauracji Gianni, a także za granicą m.in. w Restauracji CUNEO w Hamburgu.
W Restauracjach Amber Side zajmuje się obsługą największych imprez i eventów odbywających się na Pomorzu oraz nadzoruje pracę obu Restauracji, mieszczących się w Europejskim Centrum Solidarności i AMBEREXPO. Juror i współorganizator Konkursu „Sportowa Wiosna”, współpracuje z Zespołem Szkół
Specjalnych nr 2 w Gdańsku, przygotowując uczniów do pracy w kuchni.
Prywatnie mąż i ojciec dwóch wspaniałych córek, z którymi spędza każdą wolną chwilę. Lubi podróżować i z każdej podróży przywozi nowe pomysły, które później wykorzystuje w pracy.
 
 
CO TO JEST FREE TIME FESTIWAL?
REE TIME FESTIWAL to rozpoznawalne, realizowane w nowoczesnej, dynamicznej formule wydarzenie, które w jednym miejscu i czasie łączy kilka uzupełniających się projektów.
FREE TIME FESTIWAL to multidyscyplinarny bank pomysłów, jak twórczo i przyjemnie spędzać czas wolny. Impreza adresowana jest do ludzi nielubiących się nudzić, aktywnie i twórczo spędzających czas, rodzin z dziećmi, poszukujących nietypowych i ciekawych atrakcji turystycznych, kulturalnych, sportowych i rekreacyjnych.

 

FREE TIME FESTIWAL W PIGUŁCE:

5. edycja imprezy
20 000 odwiedzających - mieszkańców Trójmiasta i Pomorza
dwudniowa, festiwalowa formuła
10 stref klimatycznych: Turystyka, Bike Festiwal, Miasto Gdańsk, Sport i Aktywny Styl Życia, Sporty Wodne & Kajak Expo & Wędkarstwo, Kultura i Nauka, Aktywne Dzieciaki, Strefa Podróżników, Ogrodowe Kreacje, Grill Festiwal
doskonała atmosfera, widowiskowe pokazy, mnóstwo konkursów, zabaw
i aktywności sportowych
 
ZGŁOSZENIA DO KONKURSU
grill.festiwal@amberexpo.pl
 
SEBASTIAN CICHY
współorganizator konkursu
cichysebastian7@gmail.com
 
AGATA NILSSON
manager projektu Grill Festiwal
agata.nilsson@mtgsa.com.pl
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.