< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne

Pan Karp - zaprasza młodzież na Kulinanre Warsztaty Karpiowe !

Szkoły gastronomiczne2018-12-04

Warsztaty skierowane do młodych kucharzy, ze szkół gastronomicznych!

 
Karp to ryba, która gości na polskich stołach w najpiękniejszy wieczór roku - Wigilię. Zgodnie z tradycją łuski karpia, schowane do portfela, zapewniają dobrobyt i pomyślność na cały przyszły rok. Dlatego projekt służący promocji karpia nazwaliśmy z dumą „Pan Karp”. Pragniemy uczynić z karpia polską markę, znaną na całym świecie, kojarzoną z najwyższą jakością, wykwintnym smakiem, oryginalnością i zdrową żywnością!
 
Czym jest Pan Karp?
 
Pan Karp to znak symbolizujący dążenie wszystkich związanych z hodowlą karpi w Polsce do zjednoczonego działania na rzecz promocji tej szlachetnej ryby. Ryby będącej sercem polskiej tradycji kulinarnej.
 
Wprowadzony w 2005 roku program, który kontynuowany jest do dziś zawiera kilka ściśle powiązanych ze sobą działań mających na celu:
 
•  Kontynuację procesu integracji środowiska hodowców karpia
•  Wykreowanie zarejestrowanej marki i loga dla karpia(Pan Karp), które będzie jednolite we wszystkich przekazach skierowanych do potencjalnych odbiorców produktu (producenci, hurtownicy, kupcy, media, konsumenci). Ten znak ma dla konsumenta oznaczać pewność, że zakupiony karp ma gwarancję najwyższej wartości.
•  Zapewnienie dziennikarzom wszystkich mediów (ogólnokrajowych i lokalnych) wiarygodnych, solidnych i uzasadnionych informacji o korzyściach wynikających ze spożywania karpia - zdrowy, naturalny, ekologiczny, smaczny, z bogatą tradycją
•  Dostarczenie centralnie zaprojektowanych, koordynowanych i wyprodukowanych materiałów wspierających popyt na karpia do punktów sprzedaży (np. ulotki, plakaty, transparenty itd.)

•  Lepsze poznanie zachowań konsumentów i preferencje związane z jedzeniem karpi.

• A także dodatkowe działania, w tym mi.in skierowane do młodych kucharzy ze szkół gastronomicznych : Kulinarne warsztaty karpiowe !

 
Towarzystwo Promocji Ryb jesienią br. rozpoczęło pilotażowy projekt pn. „Kulinarne warsztaty karpiowe”. Projekt nastawiony jest na kształcenie młodych kucharzy, którzy dzięki współpracy z nami, poprzez „warsztaty karpiowe”, podniosą swoje kwalifikacje w zakresie surowca rybnego, ale także metod hodowli, wartości odżywczych i przydatności w kuchni ryb stawowych, a karpi w szczególności. 
 
Po entuzjastycznych reakcjach dyrekcji wielu szkół gastronomicznych wiemy, że tego rodzaju zajęcia są bardzo przydatne w kształtowaniu nawyków i karierze młodych kucharzy. W konsekwencji będzie to miało niewątpliwy wpływ na gusta przyszłych klientów gastronomii.

W tym roku zasięg warsztatów jest ograniczony, jednak ci którzy okażą się najlepsi, mają szanse na prezentację swoich umiejętności w telewizyjnym studio jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia.
 
Projekt finansowany z Funduszu Promocji Ryb.
 
 
 
Więcej na stronie.http://www.pankarprybacy.pl
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.