< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Konkursy nominowane do Kulinarnego Pucharu Polski 2019

Wydarzyło się2018-10-23

Najlepsza 9 -tka !

 
 
Emocje związane z finałem Kulinarnego Pucharu Polski 2018 już nieco przycichły. Zaczęły się natomiast przygotowania do kolejnej edycji tego prestiżowego w polskim środowisku gastronomicznym konkursu, któremu patronują najważniejsze stowarzyszenia kulinarne 
w Polsce.
 
Pierwszym etapem jest ogłoszenie listy konkursów nominowanych, których zwycięzcy mogą otrzymać wstęp do finału Kulinarnego Pucharu Polski. O tym, jakie konkursy się na niej znajdą decyduje Rada Programowa KPP. Pod uwagę brane są standardy organizacji konkursu oraz zasady rywalizacji, które muszą być zgodne z określonymi regulaminem KPP warunkami koniecznymi do uzyskania statusu nominowanego do Kulinarnego Pucharu Polski.
 
Zgodnie z decyzją Rady Programowej KPP, o nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2019 będą mogli ubiegać się uczestnicy następujących konkursów kulinarnych:
 
1. Kulinarny Rajd Mistrzów - Haston City Hotel we Wrocławiu, 26.10.2018
2. Konkurs „L’art de la cuisine Martell” - Zamek Ryn, 2.-3.03.2019
3. Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra - Hotel Atut, Licheń Stary 9.03.2019
4. XVI Potyczki Kulinarne - Hotel Primavera, Jastrzębia Góra, 26.04.2019
5. Festiwal Kuchni Dworskiej - Hotel Bristol w Rzeszowie, 27.04.2019
6. Konkurs im. Rafała Jelewskiego Wielkopolski Kucharz Roku - 7.06.2019 
7. Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś - czerwiec 2019
8. Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro - Narol, 13.07.2019 
9. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny - 10.08.2019.

 
O szczegółach ww. konkursów będziemy informować na bieżąco na stronie internetowej www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny.

Zapraszamy również na nasz kanał filmowy na Youtube.
 
 
Kontakt dla mediów: Katarzyna Świderska, e-mail: katarzyna.swiderska@mtp.pl, tel.  691 033 850.
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.