< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 -21.11

Szkoły gastronomiczne2018-10-12

16 uczniów zostało zakwalifikowanych !

21 listopada w Poznaniu odbędzie się finał 14 edycji konkursu kulinarnego dla uczniów szkół gastronomicznych Młody Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018.
 
Tematem konkursu jest danie główne z indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional.
 
Konkurs skalda się z trzech etapów:
1 etap: kwalifikacje – przygotowanie i nadsyłanie receptur.
2 etap: półfinał, który odbędzie się 24 października w Centrum Kulinarnym UFS w Poznaniu
3 etap: finał, który odbędzie się 21 listopada w Centrum Kulinarnym UFS w Poznaniu.
 
Nagrody w konkursie to:
1 miejsce – staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów Kuchnia Polska wczoraj i dziś.
2 miejsce – mikser KitchenAid
3 miejsce – profesjonalne noże Dick
 
Dla szkół laureatów:
Sous-vide i pakowarka Hendi.

Niezmiernie miło nam poinformować, że Jury konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 po ocenieniu wszystkich nadesłanych zgłoszeń zakwalifikowało 16 uczniów.
 
Pełna lista półfinalistów konkursu
 
Kacper Janik z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
Filip Ziemiński z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
Krzysztof Kowalski z Zespołu Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
Tobiasz Baluk z Technikum „Lider” w Lublinie
Arkadiusz Woźniak z Technikum „Lider” w Lublinie
Joanna Palińska z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu
Bartosz Gawlik z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Kamiennej we Wrocławiu
Daniel Bauer z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Sienkiewicza w Łodzi
Jacek Darnowski z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Sienkiewicza w Łodzi
Wiktoria Giemska  z Branżowej Szkoły I Stopnia Rzemiosła i Przedsiębiorczości przy ul. Kijowskiej w Bydgoszczy
Tomasz Jarmolski z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich w Bielsku Białej
Dominik Wiśniewski z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przy ul. Majdańskiej w Warszawie
Bartosz Kowalczyk z Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego przy ul. Zagórskiej w Kielcach
Emil Kasprzycki z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych Małopolska Szkoła Gościnności w Myślenicach
Aleksandra Klóska z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej w Poznaniu
Klaudia Miodowicz z Zespołu Szkół Gastronomicznych przy ul. Podkomorskiej w Poznaniu
 
 
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Szkoły gastronomiczne
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.