< WRÓĆ DO Niebawem

Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej w Szczanie Zdroju 21.07

Niebawem2018-06-04

Zapraszamy !!!

 
Konkurs Dworskiej Kuchni Myśliwskiej zagości po raz drugi w pięknym  i gościnnym Szczawnie Zdroju !
 
Organizatorzy
Waldemar Hołówka & Wojciech Harapkiewicz - Fundacja Klubu Szefów Kuchni oraz 
Ryszard Tomaszewski Właściciel Kompleksu Dworzysko - Restauracja Babinicz w Szczawnie Zdroju
 
zapraszają 
21.07.2018 roku do Dworzyska w Szczawnie Zdroju 
gdzie odbędzie się
 
 IV Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej 
IV Edycja Dań Dworskiej Kuchni Myśliwskiej. 
 
Zarys Programowy Festiwalu
 
Konkurs profesjonalistów nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2018 „Kuchnia dworska myśliwska"
Konkurs cukierniczy- deser  z użyciem owoców leśnych i twarożku 
Nocne zwiedzanie Zamku Książ przez uczestników Festiwalu /z piątku na sobotę/
„Festiwal produktów  regionalnych -lokalnych ”– stoiska regionalne, wyroby i rękodzieło związane z użyciem produktów regionalnych , lokalnych .
degustacje wyrobów z dziczyzny – przygotowanych prze amatorów, myśliwych
Konkurs nalewek pn. „  Najlepsza Nalewka”
Konkurs dla Kół Gospodyń Wiejskich pn. „Poznaj smaki Regionu Dolnośląskiego”– Oceniany przez Jury Profesjonalistów /- degustacja płatna /cegiełki / - akcja charytatywna na rzecz Fundacji miej serce dla podopiecznego Nicolasa Hołówki
Pokazy kulinarne kuchni myśliwskiej w wykonaniu Mistrzów  – Live Cooking zawodowych kucharzy, cukierników i piekarzy
Stoiska Gastronomiczne „Zasmakuj Światowej Kuchni” /sprzedaż cegiełek/ akcja charytatywna,
Kulinarne warsztaty dla dzieci -poprowadzi Łukasz Konik z Zuzią Harapkiewicz.
 
Festiwal ma celu szeroko pojętą edukację dotyczącą początków kuchni polskiej wywodzącej się z kuchni myśliwskiej, która głównie miała miejsce na dworach, pałacach czy w zamkach, będzie  pokazem sztuki kulinarnej prezentowanej przez przedstawicieli obiektów gastronomicznych z Polski i krajów europy, mającym na celu powrót do tradycji  i wykwintności dań szlachecko – magnackich ściśle związanych  z tradycjami kuchni myśliwskiej. 
 
Konkurs jest cykliczny i ma charakter prestiżowej imprezy, gdzie przedstawiciele obiektów gastronomicznych mają możliwość zaprezentowania się, przedstawiając polskie tradycje kulinarne oraz znaną w świecie polską gościnność. 
UROCZYSTA GALA
Zwieńczeniem całodniowego Festiwalu i rywalizacji uczestników konkursu będzie uroczysta Gala połączona z ogłoszeniem wyników oraz wręczeniem nagród i dyplomów.
GALA odbędzie się w Białej Sali i Hali spacerowej Uzdrowiska Szczawno Zdrój - Jedlina
Podczas Gali zostanie przeprowadzona licytacja wartościowych  przedmiotów i usług na rzecz Fundacji Miej Serce dla podopiecznego Nicolasa Hołówka. 
                                   
 

Tutaj znajdziesz :Regulamin

Tutaj znajdziesz : Arkusz zgłozeniowy

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.