< WRÓĆ DO Niebawem

Dorszowe Żniwa - XV edycja już 07.07 !

Niebawem2018-06-06

W tym roku zapraszamy do Zielonej Bramy w Przywidzu!

Czekamy na zgłoszenia !

Organizatorami mistrzostw są Krzysztof Szulborski ze Stowarzyszenia Kucharzy Polskich przy współpracy z Tomaszem Szydzikowskim wraz z Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu.


Honorowy Patronat nad Mistrzostwami objął Marszałek Województwa Pomorskiego Mieczysław Struk.


 
                          
 
07 lipca 2018, w Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu, odbędzie się jubileuszowa XV edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. W tym roku zadaniem uczestników będzie przygotowanie zakąski z krzyżowej wołowej firmy SOKOŁÓW oraz dania głównego, z wykorzystaniem polędwicy z dorsza oraz puree ziemniaczanego firmy FARM FRITES, oleju z esencją masła firmy KRUSZWICA oraz śmietanki 32 % DEBIC. 

O tytuł mistrzowski zawalczą:
1. Tomasz Mielniczuk i Bartłomiej Sarnowski - Restauracja Eko, Hotel Agit, Lublin
2. Łukasz Gościniak i Damian Saja - Hotel Słoneczny Młyn, Bydgoszcz
3. Arkadiusz Berezowski i Michał Chrzanowski - Hotel Hanza Pałac Welness & SPA, Rulewo
4. Łukasz Wolny i Hubert Misterkiewicz - Restauracja Ponidzie, hotel Słoneczny Zdrój, Busko Zdrój
5. Jakub Nowak i Dariusz Zajdlewicz - Restauracja Memo, Bydgoszcz
6. Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki - Restauracja Warszawska, Hotel Centrum Sosnowiec
7. Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda - Restauracja Sowa, Bydgoszcz
8. Adam Cendal i Paulina Brzozek - Restauracja Esplendidos, Gdynia
Drużyna rezerwowa:
Paweł Zaradkiewicz i Andrzej Dobierski -  Hotel Grodzki Business & Spa, Stargard
 
W gronie Jury zasiądą znakomici Szefowie Kuchni: Michał Kuter - Przewodniczący, Giancarlo Russo - Juror Honorowy, Janusz Profus, Andrzej Polan , Sebastian Cichy, Andrzej Ławniczak, Adam Dmyterko, Krzysztof Gradzewicz, Przemysław Langowski, Dariusz Ratuszniak, Ireneusz Koniuszek, Stefan Birek, Ewa Olejniczak, Patryk Dziamski, Przemek Woźny, Krzysztof Gawlik, Patryk Kotarba, Philippe Abraham, Łukasz Lewandowski, Krzysztof Wierzba, Grzegorz Parczewski oraz Jacek Feede.
 
 
Dodatkowo, serdecznie Państwa zapraszamy na imprezą towarzyszącą, jaką jest JARMARK PRODUCENTÓW ZDROWEJ ŻYWNOŚCI!

Celem głównym mistrzostw jest :
• promocja sztuki kulinarnej
• popularyzowanie polskiej tradycji kulinarnej 
• utrwalanie więzi i jedności środowiskowej branży kucharskiej w Polsce

 Zasady uczestnictwa
 
W mistrzostwach może uczestniczyć 8 ekip kucharzy w składzie dwuosobowym. Uczestnikami mistrzostw mogą być kucharze pracujący aktualnie w zawodzie, bez względu na zajmowane stanowisko i wiek. Bardzo mile widziane będą ekipy z udziałem kobiet. Ekipy reprezentują macierzyste zakłady pracy tj. restauracje i restauracje hotelowe. Wszyscy uczestnicy mistrzostw muszą pracować zgodnie ze swoimi kwalifikacjami w zakładach gastronomicznych, które dokonały zgłoszenia, aż do momentu rozstrzygnięcia mistrzostw.
 

 
HARMONOGRAM WYDARZENIA:
 
Sobota/ 7 lipca
7:00 – 10:00 Śniadanie dla wszystkich uczestników oraz gości Dorszowych Żniw;
10:00 – 12:00 Pierwsza tura mistrzostw – EKIPY I, II, III, IV;
12:10  Przemarsz kucharzy;
13.00 – 15.00 Druga tura mistrzostw – EKIPY V, VI, VII, VIII;
13.30 – 16.00 Lunch dla wszystkich uczestników oraz gości Dorszowych Żniw;
15.30 – 16.00 Odprawa jurorów;
16:00 – 16:30 Odprawa zespołów kucharskich;
19.00 Gala Finałowa Dorszowych Żniw/ obowiązują zaproszenia
 
Organizatorem mistrzostw jest Krzysztof Szulborski/ Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, przy współpracy z Tomaszem Szydzikowskim / Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu
 
Regulamin: www.kucharze.pl
 


Regulamin:https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.kucharze.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F05%2FRegulamin-Dorszowe-%25C5%25BBniwa-20181.pdf&h=ATOfwNOUIQJ2aPzx1iMM9d8kDPN5JJZrkXrqFX4nsx04zjkiWTtRvGw0-mCPe7_ksF2x2ORgvcYqDd1yEe0Kxv0oHrmLueTliLTWo8kTDDOplJ7msMcl
 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.