< WRÓĆ DO Niebawem

„Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”-02.06

Niebawem2018-05-20

Zakwalifikowani zawodnicy 

Już 02 czerwca 2018 r. odbędzie się kolejna, jubileuszowa X edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”.

Konkurs, którego głównym pomysłodawcą oraz organizatorem jest Stefan Birek, Szef Kuchni w Hotelu Lord**** w Warszawie odbędzie na podzamczu Hotelu Zamek Pułtusk*** w Pułtusku.

Patronat honorowy nad konkursem objął Minister Środowiska - Pan Henryk Kowalczyk oraz Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi - Pan Krzysztof Jurgiel.

Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, Klubu Szefów Kuchni oraz Wyższej Szkoły Turystyki i Języków Obcych w Warszawie.

Organizatorzy zapraszają do udziału w tym wydarzeniu uczniów szkół gastronomicznych oraz zespoły reprezentujące restauracje i hotele z całej Polski (w konkursie udział wezmą dwuosobowe ekipy kucharzy).

Przedmiotem tegorocznej rywalizacji konkursowej jest przystawka zimna lub gorąca oraz danie główne.

Obowiązkowymi produktami do przygotowania przystawki są: 

- Filet z miętusa oraz jogurt naturalny

Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są:

- Udziec z sarny oraz borowik

LISTA UCZESTNIKÓW KONKURSU:
 
Spośród nadesłanych zgłoszeń Kapituła X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” do udziału zakwalifikowała następujące drużyny: 
 
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI
1. Tomasz Sowiński oraz Marcin Kowalski - RESTAURACJA PASJA (Gorzów Wlkp.)
2. Marcin Ćwik oraz Mikołaj Kruszona - PURO HOTEL POZNAŃ (Nifty No.20)
3. Paweł Żukowicz oraz Przemysław Siuda - RESTAURACJA SOWA (Bydgoszcz)
4. Janusz Sychta oraz Dawid Widrowski - SHERATON SOPOT HOTEL
5. Hubert Misterkiewicz oraz Łukasz Wolny - HOTEL SŁONECZNY ZDRÓJ (Busko Zdrój)
6. Bartosz Ludniewski oraz Tomasz Szymański - SMACZNA DIETA I HOTEL FADO (Gorzów Wlkp.)
7. Mariusz Szwerluga oraz Piotr Kuzdro - GRAND HOTEL BOUTIQUE (Rzeszów)
8. Grzegorz Bucki oraz Adriana Wójcikowska - RESTAURACJA AMARYLIS (Kraków)
9. Dariusz Gibas oraz Sebastian Ossowski - PROLOGUE RESTAURANT (Gdańsk)
10. Jakub Rusinek oraz Wojciech Kotula - HOTEL METROPOLITAN (Rzeszów)
11. Dominik Moćko oraz Piotr Trześniewski - HOTEL MARRIOTT (Warszawa)
12. Sebastian Szynkiewicz oraz Patrycja Reich - DOLCE VITA (Bydgoszcz)
 
KATEGORIA PROFESJONALIŚCI - EKIPY REZERWOWE
1. Dawid Zagrzywiec oraz Piotr Gipsiak - HOTEL RENAISSANCE/HOTEL COURTYARD
2. Jarosław Żuchowicz oraz Julia Włodarczyk  - HOTEL MERCURE OPOLE
 
 
KATEGORIA UCZNIOWIE SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH
1. Jakub Sobczak oraz Jacek Darnowski - ZSG ŁÓDŹ
2. Bartosz Krajewski Monika Lewkowicz - ZSGH GDAŃSK
3. Jakub Małkowski oraz Paulina Karaluch - ZSG  WARSZAWA
4. Przemysław Rybski oraz Dominik Wiśniewski - ZSGH WARSZAWA
5. Łukasz Florjańczyk oraz Grzegorz Zych - ZSG WARSZAWA
6. Krzysztof Kowalski oraz Filip Ziemiński - ZSG RZESZÓW
7. Szymon Jakubasz oraz Weronika Pławińska - ZS NR 7 w WAŁBRZYCHU
8. Grzegorz Królik oraz Arkadiusz Woźniak - TECHNIKUM LIDER LUBLIN
 
KATEGORIA UCZNIOWIE – EKIPY REZERWOWE
1. Milena Koprowska oraz Katarzyna Polaczyk - ZESPÓŁ SZKÓŁ I PLACÓWEK KSZTAŁCENIA ZAWODOWEGO  w Zielonej Górze
2. Kamila Sokołowska oraz Marek Krzysiak - TECHNIKUM MENEDŻERSKIE w Bydgoszczy
 
 
Wszystkie ekipy, które zakwalifikowały się do X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” powinny do dnia 23 maja 2018 roku dokonać potwierdzenia uczestnictwa w konkursie. Potwierdzenie należy przesłać drogą elektroniczną na adres : konrad.birek@gmail.com
Brak potwierdzenia w wyznaczonym terminie spowoduje wykluczenie drużyny z konkursu i zastąpienie jej ekipą rezerwową.
Organizatorzy przypominają jednocześnie, że z dniem 27 maja 2018 roku upływa termin nadsyłania  zapotrzebowania na obowiązkowe produkty konkursowe.
 
Pozostałym drużynom, które nie zakwalifikowały się do X edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś” serdecznie dziękujemy za zaangażowanie i wkład pracy w przygotowanie dań konkursowych, jednocześnie zapraszamy do uczestnictwa w kolejnych edycjach konkursu.

Zwycięzcy konkursu – w kategorii profesjonaliści – otrzymają nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2018.

Wszystkim Partnerom, Uczestnikom oraz Gościom dotychczasowych edycji bardzo dziękujemy za wieloletnie wsparcie i zapraszamy do współpracy podczas X edycji.

Tutaj znajdziesz : Regulamin Profesjonaliści

Tutaj znajdziesz Formularz profesjonaliści

Tutaj znajdziesz : Regulamin Uczniowie

Tutaj znajdziesz Formularz uczniowie

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.