< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Znamy dziesiątego finalistę Kulinarnego Pucharu Polski 2017!

Wydarzyło się2017-07-10

Najlepsi podczas konkursu kulinarnego w Narolu !

W sobotę, 7 lipca, na rynku w Narolu, odbył się kolejny konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski – Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro.

Do konkursu zostało zakwalifikowanych 9 drużyn. Każda z nich miała za zadanie przygotować danie główne z „pstrąga roztoczańskiego” z użyciem oleju „Świątecznego Roztoczańskiego” (rzepakowego) oraz deser z truskawek odmiany „sengana” z dodatkiem sera twarogowego „ricotta zwykła” i miodu wielokwiatowego z rodzimej pasieki.

Najlepsze, zdaniem Jury, dania przygotowała ekipa z Hotelu Blue Diamond: Grzegorz Adamarek, który wystąpił w duecie z Michałem Łakomym. Zwycięzca oprócz cennych nagród otrzymał również nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2017.

Na kolejnych miejscach uplasowali się:
II miejsce: Patryk Stanewicz i Józef Pojasek z Hotelu Teodorka,
III miejsce: Marcin Ćwik i Piotr Benedyk z Hotelu Puro Nifty no.20 Poznań

Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro to dziewiąty z dziesięciu konkursów nominowanych do tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski. W finale, który odbędzie się w dn. 26-27 września, podczas targów Polagra Gastro, udział wezmą również zwycięzcy KPP 2016: Paweł Salamon i Maciej Pisarek.

Więcej informacji o KPP na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. zapraszamy również na nasz kanał filmowy na Youtube.

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.