< WRÓĆ DO Wydarzyło się

Gault&Millau Tour 2017 -Pierwszy przystanek !

Wydarzyło się2017-06-13

 

Najlepsi Szefowie kuchni Polski Centralnej wybrani!

 

Podczas pierwszego w 2017 r. Gault&Millau Tour, który odbył się 12 czerwca w restauracji Signature w Warszawie, przyznano cztery nagrody dla najlepszych szefów kuchni regionu Lubelszczyzny i centralnej Polski. Każdą z restauracji, w której szefują, warto odwiedzić podczas wakacyjnych wojaży.
 
Zgodnie z misją Gault&Millau szefowie kuchni podczas Tour uczą się od siebie nawzajem, wymieniają się doświadczeniem, dyskutują o najnowszych trendach kulinarnych i mają okazję poznać regionalne produkty, wykorzystywane do przygotowania serwowanych dań.

Głównym punktem programu było wręczenie nagród w pięciu kategoriach:
 Szef Roku – Robert Trzópek, Restauracja Bez Gwiazdek (Warszawa)
• Szef Jutra – Szymon Stach, Quale Restaurant (Łódź)
• Młody Talent – Michał Gniadek, Restauracja Plato (Warszawa)
• Kobieta Szef – nagrody nie przyznano
• Szef Kuchni Tradycyjnej Wojciech Kilian, Restauracja Signature (Warszawa)
 

Wszyscy laureaci (bio na ostatniej stronie), po ogłoszeniu wyników, mieli okazję pokazać swój kunszt kulinarny i przygotować dla gości coś specjalnego. Każdy miał dwadzieścia minut na zaprezentowanie swojej popisowej potrawy, korzystając ze specjalnie przygotowanej mobilnej wyspy. Publiczność zebrana wokół niej mogła obserwować cały proces i dopytywać o szczegóły dania. Dodatkowym wyzwaniem dla nagrodzonych szefów było przygotowanie takiej potrawy, która będzie inspirowana produktami i usługami Partnerów Gault&Millau.
 
 
Podczas warszawskiego Tour były to firmy: Callebaut (największy na świecie producent czekolady), Cheman (producent profesjonalnej odzieży gastronomicznej), Debic (producent wysokiej jakości produktów nabiałowych), Gastro Magic Service (największa w Polsce wypożyczalnia sprzętu gastronomicznego), Jaguar (producent luksusowych samochodów), Makro (sieć sklepów z najwyższej jakości produktami spożywczymi) i Marine Harvest (światowy lider w przetwórstwie łososi) oraz gościnnie Ani Ani (projektant i producent oryginalnych mozaik i ceramiki) i Browar Pinta (producent ponad 30 rodzajów piw, m.in. ale, lagerów i sahti).

Spotkania Gault&Millau Tour mają na celu podnoszenie poziomu kulinarnego w Polsce, integrowanie środowiska gastronomicznego oraz tworzenie płaszczyzny do wymiany wiedzy i doświadczeń.

Kolejny Gault&Millau Tour już 26 czerwca br. w Poznaniu.
Więcej informacji o nadchodzących Tourach na profilu Gault&Millau Polska na Facebooku: https://www.facebook.com/gaultmillaupolska/

Papaja.pl - jest patronem medialnym wydarzenia

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Wydarzyło się
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.