< WRÓĆ DO Niebawem

Dorszowe Żniwa na Zamku w Gniewie -30.06

Niebawem2017-04-02

Rozpoczynają się już dziś !

30 czerwca 2017, w średniowiecznym Zamku w Gniewie, odbędzie się XIV edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich.
W tym roku zadaniem uczestników będzie przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem: dorsza bałtyckiego, dowolnego fondu marki Chef, śmietanki 36% Polmlek, Oleju z Esencją Masła Kruszwica oraz deseru z wykorzystaniem YUZU od Morning food for tomorrow.
 
 
W konkursie uczestniczyć będzie 8 ekip kucharzy w składzie dwuosobowym. Uczestnikami konkursu mogą być kucharze pracujący aktualnie w zawodzie, bez względu na zajmowane stanowisko i wiek. Ekipy reprezentują macierzyste zakłady pracy tj. restauracje i restauracje hotelowe.

Lista zawodników zakwalifikowanych do konkursu !
 
1.Restauracja Pensjonatu Afrodyta SPA & Wellness Resort / Ośno Lubuskie
Szef drużyny: Tomasz Tomiuk
Kucharz: Hubert Janicki

2. Restauracja Monidło / Poznań
Szef drużyny: Dorota Gozik
Kucharz: Robert Pakuła

3. Restauracja Pasja i Smak / Chorzów
Szef drużyny: Przemysław Gościniak
Kucharz: Łukasz Gościniak

4. Hotel Restauracja Piano / Lublin
Szef drużyny: Piotr Huszcz
Kucharz: Radek Kosiorek

5. Restauracja Szafarnia 10 / Gdańsk
Szef drużyny: Radosław Gierałtowski
Kucharz: Mateusz Janusz

6. Restauracja Amarylis / Kraków
Szef drużyny: Michał Cienki
Kucharz: Michał Cielesta

7. Restauracja Ponidzie W Hotelu Słoneczny Zdrój Medical Spa&Wellness**** / Busko-Zdrój
Szef drużyny: Łukasz Wolny
Kucharz: Dominik Błażewicz

8. Restauracja Pod Papugami / Wrocław
Szef drużyny: Mateusz Zimny
Kucharz: Roger Mikusz

Drużyny rezerwowe:
1. Restauracja Chapeau bas w Grand Hotel Lubicz / Uzdrowisko Ustka
Szef drużyny: Oskar Stencel
Kucharz: Jacek Bryłka

2. Filharmonia Smaku / Łódź
Szef drużyny: Jacek Stachurski
Kucharz: Jakub Włodarczyk

Program imprezy:
Czwartek 29.06.2017

14.00-16.00 - Przyjazd wszystkich ekip kucharskich i jurorów;
18.00 Odprawa jurorów;
18.30 Odprawa zespołów kucharskich;
19.00 - 21.00 Kolacja

Piątek 30.06.2017
 
7.00-11.00 Śniadanie dla wszystkich uczestników i gości Dorszowych Żniw
10.00-12.00 Pierwsza tura Mistrzostw - ekipy I,II,III,IV
12.10 Przemarsz Kucharzy
13.00-15.00 Druga tura Mistrzostw ekipy - V, VI, VII, VIII
15.30-16.00 Odprawa jurorów
16.00 -16.30 Odprawa ekip kucharskich
19.00 - Uroczysta Gala Finałowa Dorszowych Żniw i Ogólnopolskiego Konkursu Fotografii Kulinarnej (Dziedziniec Zamku)
 
Organizatorami mistrzostw są Krzysztof Szulborski/ Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, przy współpracy z Mariuszem Gachewiczem/ Hotel Zamek Gniew w Gniewie.
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Niebawem
© Copyright papaja.pl 2001-2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.