< WRÓĆ DO Kalejdoskop

Rusza druga edycja eventów Kuchnia & Muzyka

Kalejdoskop2016-02-07
Restauracja Hilton Garden Inn Kraków Airport 18 lutego rusza z drugą edycją wydarzenia Kuchnia & Muzyka. W trzy zaplanowane czwartkowe wieczory, dzięki kulinarnym i muzycznym doznaniom, goście restauracji będą mogli przenieść się w wybrane regiony świata. Za kulinaria odpowiadał będzie szef kuchni - Miłosz Kowalski.
 
Przez wzgląd na duże zainteresowanie pierwszą edycją, hotel zdecydował się na kontynuację Kuchni & Muzyki w niezmienionej wersji. Zmienią się jedynie kulinarne inspiracje - będzie bardziej egzotycznie. Podczas pierwszej kolacji będzie można skosztować pikantnego styku dwóch kultur, czyli kuchni Tex-Mex. Na szczególną uwagę zasługuję także kwietniowe wydarzenie, podczas którego goście zasmakują wciąż nieodkrytej kuchni dalekich Antypodów przygotowanej przez rodowitego Australijczyka.
 
Podczas wybranych czwartkowych wieczorów na gości będą czekały bufety; zimny, gorący i słodki. Ponadto pokazy livecooking, muzyka na żywo i szeroki wybór win i alkoholi. Cena 75 złotych od osoby – obejmuje bufety, pokazy live cooking, koncert muzyczny i parking. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc wymagana jest wcześniejsza rezerwacja.
 
18 lutego 2016 Kuchnia Tex – Mex, czyli pikantne połączenie kuchni teksańskiej i meksykańskiej
 
Ceviche  z polędwicy z dorsza, chilli con carne , tacos z pieczonymi ziemniakami i chorizo, churros z sosem karmelowym i wiele innych, wszystko podane przy akompaniamencie ludowej muzyki Meksyku
 
17 marca 2016 – Kuchnia Irlandii
Klasyczne menu na obchody Dnia Św. Patryka –  baranina pieczona w sosie miętowym z morelami, cream delight - deser z dodatkiem migdałów, płatków owsianych i irlandzkiej whiskey, czy pudding z chleba – w tle tradycyjna muzyka folkowa
 
21 kwietnia 2016 – Kuchnia odległych Antypodów
Jedna z niewielu okazji by zakosztować niezwykle różnorodnej kuchni australijskiej w Krakowie – m.in. pie floater - typowa potrawa południowej Australii, lamingtons - ciasto biszkoptowe oblane czekoladą i ryba pieczona w liściu bananowca. 
 
Hilton Garden Inn Kraków Airport to pierwszy hotel przy Międzynarodowym Porcie Lotniczym Kraków Airport. Znajduje się zaledwie 12 km od historycznej części miasta. W 155 pokojach, zapewnia swoim gościom szereg udogodnień, takich jak: darmowe Wi-Fi, telewizor LCD, mini lodówkę, zestaw do przygotowania kawy i herbaty, w pełni wyposażoną salę fitness, lobby bar oraz restaurację serwującą dania kuchni międzynarodowej. Ponadto obiekt dysponuje 10 salami konferencyjnymi o łącznej powierzchni ponad 700 mkw.
 
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Kalejdoskop
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS