< WRÓĆ DO Kalejdoskop

Dawid Gaboriaud podbija północ z Kuchnią +

Kalejdoskop2015-07-27

Kulinarna podróż m.in do Kopenhagi, Oslo, Wilna.

 

 

Dania, Finlandia, Szwecja, Norwegia, Litwa, Łotwa i Estonia – w sierpniu widzowie Kuchni+, autorskiego kanału nc+, dzięki kucharzowi Davidowi Gaboriaud skosztują potraw i atrakcji północnej Europy. 9 sierpnia o 11:00 wystartuje trzeci sezon wyprodukowanej przez stację serii „David w Europie”. Premierze będzie towarzyszył konkurs dla abonentów nc+, w którym do wygrania będzie m.in. wyjazd do Finlandii z ekipą programu. 

 

Żeby skosztować autentycznych smaków z rożnych części świata, nie ma innego wyjścia, jak pojechać w te miejsca. Specjalnie dla widzów Kuchni+ David Gaboriaud w swoim programie odwiedza rozmaite kraje europejskie, przybliżając przy tym lokalne potrawy i produkty. Jednocześnie sprawdza, jakie ciekawe atrakcje czekają na osoby podróżujące do tych państw. 

 

Tym razem prowadzący przemierzy kraje nadbałtyckie i skandynawskie. Odwiedzi m.in. Kopenhagę, Göteborg, Oslo, Wilno, Rygę oraz Tallin. W każdym odcinku będzie nie tylko gotował dwie potrawy, inspirując się lokalnymi produktami, ale pozna również charakterystykę miejscowej kuchni: od duńskich kanapeczek smorrebrod, przez mięso wieloryba w Norwegii, po świeżo upieczony chleb na Litwie. Kulinarne odkrycia uzupełnią rozmaite miejscowe atrakcje, które sprawdzi David. Skorzysta z nart wodnych i poczuje się jak skoczek narciarski na obiekcie Holmenkollen

 

Północ Europy kojarzymy przede wszystkim z mroźnym klimatem i chłodną społecznością. W nowym sezonie programu odkryjemy jednak wspólnie, że Litwini są równie gorący, jak wypiekane przez nich pieczywo, a skandynawskie społeczeństwo jest urozmaicone, jak tamtejsza kuchnia – mówi David Gaboriaud

 

Wraz z premierą serii wystartuje konkurs dla abonentów nc+, w którym czterema głównymi nagrodami będą wyjazdy do Finlandii wraz z Davidem Gaboriaud i ekipą programu. Zwycięzcy wezmą udział w nagraniu specjalnych odcinków „Davida w Europie”, które zostaną wyemitowane na antenie Kuchni+.

 

Seria prowadzona przez energicznego Francuza, mieszkającego w Polsce jest jedną z najpopularniejszych produkcji własnych Kuchni+. Na liście najchętniej oglądanych w 2015 roku pozycji kanału „David w Europie” z wynikiem ponad 57 tysięcy widzów zajmuje 2. miejsce wśród autorskich formatów.

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Kalejdoskop
© Copyright papaja.pl 2001-2019. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS