< WRÓĆ DO Kalejdoskop

Nowe niemieckie piece konwekcyjno-parowe już w sprzedaży !

Kalejdoskop2014-08-04

Convotherm 4 –Ewolucja w środku, Rewolucja w Designie!




Piece konwekcyjno-parowe zrewolucjonizowały codzienność w profesjonalnej kuchni. Teraz rynek podbija nowa generacja produktów: Convotherm 4. Innowacyjna seria urządzeń charakteryzuje się doskonałymi wynikami gotowania, niewielkimi wartościami zużycia energii i funkcjonalnym designem. Nowości opierają się na szczegółowych badaniach i prowadzonych na całym świecie intensywnych rozmowach z użytkownikami. Deklarowany cel: Maksymalna jakość i maksimum zadowolenia klienta. 
 
Product video in PL: 
 

 
Convotherm 4 – Designed around you: 
 
- doskonała jakość gotowania
- wyraźna estetyka
- przyjazny serwis
- intuicyjna obsługa
- dwie koncepcje obsługi: stopień automatyzacji procesów lub maksymalny    indywidualizm
- bezpieczeństwo dzięki zastosowaniu w pełni zautomatyzowanych systemów mycia ConvoClean+ oraz ConvoClean 
- wysoka efektywność energetyczna oraz minimalne zużycie wody
- zrównoważona polityka energetyczna (już podczas procesu produkcji).
 
Dwie różne koncepcje obsługi: 
 
1. easyTouch - dla zautomatyzowanych procesów
 
Do sterowania Convotherm 4 easyTouch wykorzystywany jest pełno powierzchniowy ekran dotykowy 9” z konfigurowanym interfejsem obsługi. Do koncepcjieasyTouchnależą:
Advanced Closed System+ (ACS+) 
Nowy automatyczny system czyszczenia ConvoClean+ 
Interfejsethernetowy
 



2. easyDial – maksymalna indywidualność
 
 
W Convotherm 4 easyDial wszystkie funkcje umieszczone są na jednym poziomie. Profile pieczenia można ustawiać samodzielnie – szybko i indywidualnie.
Do koncepcji easyDial należą:
- Advanced Closed System+ (ACS+) 
- Półautomatyczny system czyszczenia
- Opcjonalnie: ConvoClean - automatyczny system czyszczenia
 
Dzięki ACS+ -  to nie jest po prostu kolejny piec!
Advanced Closed System+ (ACS+) zapewnia równomierne wyniki gotowania dzięki doskonałemu nasyceniu parą, automatycznemu dostosowaniu poziomu wilgotności w trybie konwekcyjno-parowym, szybkiemu i równomiernemu przenoszeniu ciepła przy zastosowaniu trybu gorącego powietrza oraz aktywnemu wysterowaniu powietrza dolotowego i wylotowego. Wynikiem jest idealny, równomierny klimat w komorze pieczenia dla wszystkich produktów, począwszy od warzyw, poprzez mięso i ryby, aż do dodatków i wyrobów piekarniczych – niezależnie od tego czy są świeże, głęboko mrożone, czy po wstępnym garowaniu. „Nawet przy pełnym załadunku potrawy przygotowywane są równomiernie, pozostają soczyste w środku i chrupiące z zewnątrz – wszystko wedle życzenia”, potwierdza Ludwig Weber, starszy manager produktu w Convotherm.
 
Funkcje specjalne tylko u Convotherm 4 – standardowo!
 
-Crisp&Tasty: chrupiąca skórka (w najkrótszym możliwym czasie). Jeden z pięciu poziomów odwilżania można wybrać ręcznie albo zaprogramować. 
-BakePro: tradycyjna, 5-stopniowa funkcja wypieków, brak konieczności rozmrażania produktów głęboko mrożonych
- HumidityPro: dodatkowa ręczna regulacja wilgotności w 5 stopniach w trybie konwekcyjo-parowym w temperaturze od 30 °C , która pozwala uzyskać odpowiednią soczystość – idealna również do utrzymywania temperatury potraw.
- Pięciostopniowa regulacja prędkości wentylatora: Najlepsze wyniki nawet w przypadku delikatnych produktów. 

 
Piece Convotherm 4 już dostępne przez wszystkich partnerów MANITOWOC Foodservice w Polsce: AGIW sp. z o.o.,Kraków, Tel: (0)12 2651 019, FESTA-TECH s.c., Katowice, Tel: (0)32 3540 064, GASTROTECH,Gdańsk, Tel: (0)58 5521 541, KOREE Sp. z o.o, Warszawa, Tel: (0)22 6691 284, LORIEN Group Sp. z o.o. Sp. K., Poznań, Tel: (0)61 8288 855, MIG Import - EksportGlowacki Sp. J., Białystok, Tel: (0)85 6626 767.
 
ZAPRASZAMY! MANITOWOC Foodservice Polska:
+48.790 828 828,
http://www.manitowocfoodservice.com/pl
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Kalejdoskop
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS