< WRÓĆ DO Kalejdoskop

Prezydencki obiad oraz tort przygotowany przez J. Uścińskiego, M. Nowaka, Cukiernię Sowa

Kalejdoskop2014-06-04


Jarosław Uściński i Maciej Nowicki będą gotować dla prezydentów i premierów krajów Europy z okazji 25 rocznicy niepodległej Polski.












 

Autorem serwowanego menu jest Jarosław Uściński: 
Przystawka
Wolno gotowana w sous vide pierś perliczki na rabarbarowym potażu z palonym amarantusem i pistacjami oraz galaretką z dzikiego bzu i jałowca pod pianką z lubczyku
Danie główne
Filet sandacza marynowany miodownikiem podany na gąszczu z botwinki i soku z kiszonych ogórków z pieczonym topinamburem i zielonymi szparagami pod tartym jajem kur zielononóżek
lub
Comber z królika faszerowany migdałowo lemonkowym chrustem podany na kremie z młodych buraczków ubranym spiralkami wiosennych warzyw i sosem szafranowo - koperkowym
Deser
Czekoladowe parfait z galaretką z porzeczek, na chrupiącym spodzie z karmelizowanych orzechów laskowych i lekkim sosie z mięty.

Podano również przepyszny tort, przygotowany przez Cukiernię Sowa z Bydgoszczy, który osobiście podała Aleksandra Sowa i Paweł Małecki.


 

Tort składał się z Musu na bazie czekolady białej i wanilii z dodatkiem chrupiących ciasteczek i malin, a to wszystko na delikatnym czekoladowym biszkopcie.

Wszystkim delegatom życzymy smacznego !!! 


źródło: Codziennik kulinarny 

KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Kalejdoskop
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS