< WRÓĆ DO Kalejdoskop

"Japońskie słodycze" na Beijin World Cookbook Fair !

Kalejdoskop2014-05-20
W dniu 20 maja br. rozpoczną się Beijin World Cookbook Fair 2014, 
międzynarodowe pekińskie targi wydawnictw kulinarnych, podczas których 
zostaną rozdane nagrody Gourmand World Cookbook Awards za rok 2013. 
Polskę reprezentuje książka "Japońskie słodycze" Magdaleny 
Tomaszewskiej-Bolałek. Jest to ogromne wyróżnienie, gdyż w tegorocznej 
edycji konkursu wzięło udział kilkanaście tysięcy publikacji ze 187 
krajów świata.
 
 
Miło nam poinformować, że Magdalena Tomaszewska-Bolałek weźmie udział w Beijin World Cookbook Fair i pojawi się 20 maja na gali finałowej 
podczas rozdania nagród. Autorka została zaproszona również jako gość do 
udziału w panelu "Sweets and pastries around the world". Wyjazd do 
Pekinu odbędzie się przy wsparciu Ambasady RP w Pekinie.  Poza imprezami związanymi z targami Magdalena Tomaszewska-Bolałek, która pod koniec marca obroniła doktorat poświęcony azjatyckiej kulturze kulinarnej, będzie prowadziła badania nad tradycjami kulinarnymi Pekinu i Korei Południowej (między innymi Seulu oraz Jeonju).
KOMENTARZE
DODAJ KOMENTARZ

Komentarz:

Podpis:

E-mail:

WYŚLIJ

< WRÓĆ DO Kalejdoskop
© Copyright papaja.pl 2001-2020. Wszystkie prawa zastrzeżone. VPS